Sládkovičova ulica v Prešove je kompletne zrekonštruovaná

452x
09. December 2021
Rekonštrukcia ulice stála vyše 100-tisíc eur
Opravou prešiel úsek dlhý približne 174 metrov od ulice Vajanského po ulicu Moyzesova. Foto: presov.sk
 
Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciu Sládkovičovej ulice. V rámci stavebných prác bol kompletne vymenený asfalt na ceste a na chodníkoch pribudla nová dlažba.
 
Ako informovalo mesto Prešov na svojej webovej stránke, Sládkovičova ulica prešla v uplynulom období kompletnou rekonštrukciou. Ide o úsek dlhý približne 174 metrov od ulice Vajanského po ulicu Moyzesova.
 
 
Zasypali aj nevyužívané kanalizačné potrubie
 
V rámci rekonštrukcie bolo zasypané a znefunkčnené nevyužívané kanalizačné potrubie. Po odstránení starého asfaltu boli zrealizované úpravy betónovej vrstvy vozovky a v celom úseku na záver pribudol úplne nový asfaltový kryt. Na ceste je už vyznačené aj nové vodorovné dopravné značenie vrátane priechodov pre chodcov a pozdĺžnych parkovacích miest.
 
„Povrch cesty na tejto ulici bol v nevyhovujúcom stave, a preto verím, že dokončená rekonštrukcia poteší rovnako miestnych obyvateľov ako aj vodičov a chodcov, ktorí tadiaľto prechádzajú,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
 Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov. Foto: presov.sk
 
Rekonštrukcia ulice stála vyše 100-tisíc eur
 
Rekonštrukcia zahŕňa okrem samotnej cesty aj opravu chodníkov po oboch stranách vozovky, na ktorých je položená nová dlažba v pôvodnej šírke, vrátane nových cestných obrubníkov. Na vjazdoch do dvorov boli osadené nábehové cestné obrubníky.
 
Chodník je oddelený od miestnej komunikácie zeleným pásom širokým jeden meter. Okrem jednotlivých opráv bude v celom úseku na jar 2022 zrevitalizovaná aj zeleň popri chodníkoch, kde pribudne 5 nových stromov.
 
Pred realizáciou tejto stavby zrealizovala spoločnosť SPP - distribúcia a.s. v danom úseku rekonštrukciu plynovodu a VVS a.s. osadila hlavné uzávery na vodovodnom potrubí a boli vymenené aj potrebné prípojky vody. Pod chodníkom uložili nové rozvody aj dvaja internetoví provideri.
 
Rekonštrukciu realizovala spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s.r.o. Celková cena prác na Sládkovičovej ulici je na 107 561,20 eur s DPH.
(17:14, Zdroj: Mesto Prešov) 
Diskusia
Pridať komentár