Župa chce stavať športovú halu v Košiciach, konečné slovo budú mať krajskí poslanci

584x
09. December 2021
Košický kraj podpísal memorandum so Slovenským olympijským a športovým výborom
Pri výstavbe športovej haly bude so župou spolupracovať olympijský výbor. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) v stredu (8. 12.) podpísal memorandum o spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom k zámeru výstavby športovej haly. Stáť by mala v areáli bývalých tréningových plôch futbalového štadióna Lokomotíva v Košiciach. O projekte budú rokovať krajskí poslanci v pondelok 13. decembra na zasadnutí zastupiteľstva.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
 
Trojhala pre všetky loptové hry
 
„Športová hala, ktorú chceme spolu so Slovenským olympijským a športovým výborom vybudovať, nemá na východnom Slovensku zastúpenie. Pôjde o trojhalu s využitím pre všetky loptové hry, zároveň bude spĺňať požiadavky pre profesionálnu tréningovú prípravu týchto kolektívnych loptových športov. Radi by sme v nej organizovali aj dlhodobé a krajské športové súťaže. Sme radi, že sme v Slovenskom olympijskom a športovom výbore našli spoľahlivého partnera, ktorý výstavbu haly plánuje podporiť aj finančne. Župa už má v rukách projektový zámer na výstavbu haly, s ďalšími krokmi budeme pokračovať po schválení zámeru Zastupiteľstvom KSK,“ uviedol župan Rastislav Trnka.
 
Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel povedal, že sa rozhodli pomôcť KSK s výstavbou športovej haly a podporiť tento projekt vo výške 50 percent z celkovej investície.
 
 
Pozemky za 2,2 milióna eur
 
Dokopy osem pozemkov pod plánovanou halou v košickej mestskej časti Sever v celkovej výmere 16 690 štvorcových metrov by malo stáť 2, 2 milióna eur.
 
Kraj ich chce kúpiť od spoločnosti Košická investičná s.r.o. Po súhlase poslancov plánuje župa obstarať aj projektovú dokumentáciu k plánovanej výstavbe športovej haly.
 
Na schválenie financií pre kúpu pozemkov a obstaranie projektovej dokumentácie je potrebná nadpolovičná väčšina hlasov poslancov Zastupiteľstva KSK.
(14:28, red)
Diskusia
Pridať komentár