Opitý vodič v Košiciach zdemoloval päť áut, zastavili ho až stromy

845x
03. December 2021
Vodič z miesta nehody ušiel
Celková predbežná škoda na všetkých vozidlách bola vyčíslená na 12-tisíc eur. Foto: FB/ Polícia SR - Košický kraj
 
Košická polícia vo štvrtok (2. 12.) večer približne okolo 21.15. hod. prijala oznámenie, že na Ľudovej ulici došlo k poškodeniu niekoľkých áut.
 
Ako informovala hovorkyňa, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová, polícia po príchode na miesto zistila, že vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo značky Mercedes, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a na parkovisku počas cúvania narazil zadnou časťou svojho vozidla do prednej časti tam zaparkovaného auta značky Hyundai Accent.
 
„Vodič však s Mercedesom nezastavil, cúval ďalej, narazil do zadnej časti zaparkovaného vozidla značky Toyota Yaris. Ani to ho nezastavilo, ďalej cúval až do prednej časti VW Golf, ktoré po náraze odhodilo do vedľa stojacej Škody Octavia. V tom momente vodič prestal cúvať a pohol sa dopredu. Narazil do tam odparkovaného vozidla značky Nissan Quasqai a opäť ďalej pokračoval v jazde po tráve, kde narazil do dvoch stromov, a až tie ho prinútili zastaviť a ostať stáť, vysvetlila Ivanová.
 
 
Vodič z miesta nehody ušiel
 
Vodič z miesta dopravnej nehody následne ušiel. K zraneniam osôb, našťastie, nedošlo.
 
Celková predbežná škoda na všetkých vozidlách bola vyčíslená na 12-tisíc eur.
 
Chytili dvoch
 
Prostredníctvom operačného strediska bolo okamžite vyhlásené pátranie po dvoch osobách, ktoré podľa popisu svedkov mali z Mercedesu vystúpiť a utekať na neznáme miesto. Policajti začali okamžite prehľadávať blízke, ale aj širšie okolie.
 
O pár minút boli v blízkosti autobusovej stanice pohotovostnou motorizovanou jednotkou spozorované dve osoby, ktoré zodpovedali popisu o osobách, ktoré utekali z miesta dopravnej nehody.
 
„Dopravní policajti, ktorí udalosť dokumentovali, ich ku skutku vypočuli aj podrobili dychovej skúške. Jeden z dvojice nafúkal 0,48 promile alkoholu v dychu, druhá osoba mala v dychu 0,85 promile. Kriminalistický technik zaistil stopy z vozidla a to, či vozidlo šoférovala jedna z tejto dvojice osôb, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala Ivanová.
(13:06, red)
Diskusia
Pridať komentár