VIDEO | ZŠ s MŠ Pod Vinbargom zdobí nové átrium

2498x
01. December 2021
Ruku k dielu pridali učitelia i žiaci
Pozrite si videoreportáž 
 
Koncept modernej školy sa im darí napĺňať nielen v interiéri, ale aj v exteriéri. Základná škola s Materskou školou Pod Vinbargom vdýchla svojmu átriu nový život.
 
„Môžete vidieť, že je tam nová dlažba, na ktorú prispel aj náš pán primátor, MUDr. Boris Hanuščak. Vidíte tam nové lavičky, je tam nová zeleň, vytvorili sme ďalšie priestory, kde sa môže tá zeleň pestovať. Ale čo by som rada vyzdvihla je veľký prístup našich učiteľov, zamestnancov školy, ktorí pomáhali pri vytvorení tohto priestoru vlastnou prácou. Dokonca aj na úkor svojej letnej dovolenky prišli a brigádovali,“ ozrejmila riaditeľka školy Milena Kravcová.
 
„Zapojili sme aj žiakov, na edupage sme zverejnili zber šušiek, ktoré deti nosili, aby sme projekt nepredražovali. Namiesto mulčovacej kôry sme použili šušky,“ priblížila učiteľka Zuzana Šestáková.
 
Nová oddychová zóna a priestor na vzdelávanie 
 
Átrium sa počas prestávok premení na oddychovú zónu, škola ho však chce využiť aj na inovatívne vzdelávanie, napríklad pri takej environmentálnej výchove.
 
„Zapojili sme sa aj do triedenia odpadu, snažíme sa využiť každú hodinu i každý predmet na to, aby bolo to naše okolie čistejšie, zdravšie a prospešnejšie pre žiakov,“ doplnila Šestáková.
 
„Musím povedať, že fakt máme kolektív, ktorý nielen pri tomto átriu, ale aj keď si všimnete areál školy, tak všetko robíme sami, svojpomocne a v spolupráci so žiakmi. Aby sa naučili o čom je práca, aby si vážili to, čo vytvoria. Je to niečo pekné, inšpiratívne, inovatívne a môžu to využívať ako nejakú relax zónu,“ uzavrela riaditeľka školy.
 
Na projekt okrem mesta prispela aj samotná škola, zeleň a dekorácie mohli nakúpiť vďaka príspevku Občianskeho združenia Lastovička.
(15:14, red)
 
Diskusia
Pridať komentár