Antivaxeri sa v Košiciach vyhrážali infektológovi Jarčuškovi, polícia ich už obvinila

988x
01. December 2021
Polícia obvinila z prečinu výtržníctva tri osoby
Protestujúci sa vyhrážali košickému infektológovi Jarčuškovi. Foto: UNLP
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov obvinil z prečinu výtržníctva tri osoby, ktoré sa vyhrážali jednému zo slovenských lekárov, konkrétne infektológovi Pavlovi Jarčuškovi.
 
Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.
 
Vulgarizmy a vyhrážky
 
„Obvinené osoby, dvaja muži a jedna žena, sa mali počas neohláseného protestného zhromaždenia na mieste verejnosti prístupnom, pred bytovým domom v Košiciach opakovane a vulgárne nadávať, slovne atakovať, urážať a vyhrážať sa jednému zo slovenských lekárov,“ vysvetlila polícia.
 
 
„Ty potkan, na COVID nikto nezomrel“
 
Ako priblížil portál refresher, v lete zorganizovala skupina antivaxerov na jednom z košických sídlisk protest proti infektológovi Pavlovi Jarčuškovi.
 
„Cez megafón pokrikovali urážky ako „ty potkan, na COVID nikto nezomrel“, pričom jeden z protestujúcich držal v ruke slovenskú vlajku,“ uviedol portál.
 
Polícia zároveň vysvetlila, že po slovných atakoch sa obvinené osoby domnievali, že sa lekár nachádza v byte, a preto ho vyzývali, aby vyšiel von pred bytový dom.
 
„Polícia nebude tolerovať vulgárne ataky a vyhrážanie sa slovenským zdravotníkom a odborníkom. Slobodu a demokraciu si nemožno zamieňať s agresiou, vulgarizmami a vyhrážaním sa. Demokracia neznamená anarchiu. Polícia bude v prípade protiprávneho konania vždy konať,“ dodala.
 
O vznesení obvinenia na tlačovej besede informoval aj dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran.
(14:50, red) 
Diskusia
Pridať komentár