Covidová situácia v šačianskej nemocnici je naďalej kritická

911x
01. December 2021
Nemocnica bojuje s nedostatkom zamestnancov
Nemocnica od uplynulého týždňa poskytuje už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Ilustračná foto: Nemocnica Košice – Šaca
 
Situácia v regióne a v Nemocnici Košice-Šaca je naďalej kritická, zdravotnú starostlivosť aktuálne poskytujú 30 COVID-19 pozitívnym pacientom.
 
Informovala o tom v utorok (30. 11.) šačianska nemocnica na svojej webovej stránke.
 
„Z uvedeného počtu je 23 pacientov napojených na kyslík, štyria si vyžadujú podporu high flow a traja pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii (UPV). Z pohľadu štatistiky sú kyslíkové lôžka a high flow z 80 percent obsadené nezaočkovanými pacientmi. V prípade UPV ide až o 100 percent neočkovaných,“ povedal riaditeľ nemocnice Košice-Šaca Pavol Rusnák.
 
 
Nedostatok zamestnancov
 
Ako ďalej uviedla nemocnica, neprítomnosť z dôvodu PN alebo karantény eviduje zdravotnícke zariadenie pri 41 zamestnancoch. Podľa vedenia nemocnice najväčším problémom v súčasnosti nie je nedostatok prístrojov, ale personálu, ktorý je unavený a vyhorený.
 
 
„Chcel by som opätovne vyzdvihnúť obetavú a náročnú prácu našich zdravotníkov, a to nielen na covidových oddeleniach. Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa v tejto náročnej situácii akýmkoľvek spôsobom spolupodieľajú na fungovaní nemocnice,“ dodal riaditeľ Rusnák.
 
Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu nemocnica žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do jej objektov, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.
(13:00, red)
Diskusia
Pridať komentár