Košická župa bude počas tohto týždňa očkovať na vyše päťdesiatich miestach

531x
30. November 2021
Kraj zaznamenal počas novembra zvýšený záujem o očkovanie
Spolu s veľkokapacitnými centrami župa podala spolu už vyše 300-tisíc vakcín, z toho v teréne viac ako 57-tisíc. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) zaznamenal počas novembra zvýšený záujem o očkovanie, a to najmä prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby. Len za minulý týždeň podali v teréne viac ako 5 400 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Spolu s očkovacími centrami zaočkovali v kraji 9 890 východniarov.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, v tomto týždni sa bude očkovať na viac ako päťdesiatich miestach. Ide hlavne o mestá a obce, ktoré župe nahlásili záujem o očkovanie svojich obyvateľov, no vakcínu dostanú aj klienti či personál v zariadeniach sociálnych služieb.
 
 
Aj očkovanie v nákupných centrách
 
„Každý deň bude k dispozícii očkovacia kója v jednom z nákupných centier, do ktorého sa nezaočkovaní záujemcovia dostanú na základe výnimky. Očkovať sa bude v nákupných centrách v rámci Košíc, a to v Atriu Optima, Galérii, Tesco, Auparku, na košickej železničnej stanici, ako aj v nákupnom stredisku Madaras v Spišskej novej Vsi. V rámci výjazdovej služby, očkovacieho autobusu aj simulovanej očkovacej kóje zdravotníci zaočkujú každého obyvateľa nad 18 rokov. Mladším východniarom župa podá vakcínu iba vo veľkokapacitnom očkovacom centre, za prítomnosti pediatra,“ vysvetlila Terezková.
 
Na výber bude už tradične vakcína z jednodávkového Janssenu od spoločnosti Johnson&Johnson, ako aj z dvojdávkovej Pfizer/BioNTech.
 
V teréne bude aj očkovací autobus
 
Terezková zároveň uviedla, že očkovací autobus bude každý deň pristavený v inom meste Košického kraja, obyvatelia ho nájdu napríklad v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Strážskom, Gelnici, aj Michalovciach. Zdravotníci tiež vyrazia zaočkovať napríklad obyvateľov obcí Kravany, Košická Polianka, Pozdišovce, Porúbka, Tibava, Čižatice, Hrčeľ, Nový Salaš a ďalších.
 
Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota (4. 12.) je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen. V nedeľu (5. 12.) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. V pondelok (6. 12.) sa budú dopoludnia podávať vakcíny Moderna, popoludní Pfizer.
 
Presný harmonogram očkovania nájdete na webovej stránke KSK.
(9:15, red, KSK)
Diskusia
Pridať komentár