Bardejovská Spojená škola Pod Papierňou pracuje v projekte Recyklohry už niekoľko rokov

1870x
29. November 2021
Učenie i zábava v jednom
Mobil je pre mnohých malých aj veľkých Recyklohráčov úplná samozrejmosť (Zdroj foto: školská fotogaléria)
 
Školský Recyklačný program Recyklohry vznikol v decembri roku 2010 so zámerom podporiť environmentálnu výchovu v materských, základných a stredných školách na Slovensku. Spojená škola, Pod papierňou 2671 (špeciálna materská škola, špeciálna základná škola, praktická škola a odborné učilište) pracuje v projekte už niekoľko rokov.
 
Cieľom projektu je prehĺbiť znalosť žiakov v oblasti triedenia a recyklácie odpadov a umožniť im osobnú skúsenosť so spätným odberom batérií a použitých drobných elektrozariadení. Projekt je financovaný spoločnosťou ASEKOL SK s.r.o, ktorá sa na Slovensku špecializuje na spätný odber a recykláciu vyslúžilých elektrozariadení a batérií.
 
Recyklohry rozvíjajú vzťah detí k životnému prostrediu formou tematických hier, praktických činností, kvízov a menších projektov, ale tiež osobné skúsenosti detí pri zbere použitého drobného elektrozariadenia a použitých batérii. Za plnenie úloh a zber získavajú školy body, ktoré si potom v špeciálnom internetovom katalógu meníme za rôzne odmeny charakteru výtvarných či športových potrieb, hier, školských pomôcok. Od septembra sme sa poriadne rozbehli a splnili sme niekoľko edukačných a zábavných úloh.
 
Mobil je pre mnohých malých aj veľkých Recyklohráčov úplná samozrejmosť. A tak sme sa s malými škôlkarmi zo špeciálnej materskej školy zamysleli nad tým kde, z čoho a ako sa mobil vyrába.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Úloha č.1: Vyrob si domáci telefón
 
Napriek tomu, že malí Recyklohráči ešte svoj vlastný mobil nemajú, to neznamená, že si ho nemôžu vyrobiť. V tejto úlohe sme sa výrobou domácich telefónov z téglikov.
 
Úloha č.2: Ako sa zvieratká dorozumievajú bez mobilu?
 
Táto zábavná úloha ukázala ako sa zvieratká dorozumievajú. Šikovné deti v našej špeciálnej materskej škole sa pod vedením svojich učiteliek zahrali zaujímavú hru, v ktorej sa vzájomne dorozumievali v reči zvierat. Masky a kostýmy využívame z ponuky školského skladu kostýmov.
 
Je potrebné spomenúť ešte jednu zaujímavú úlohu. „STARÝ MOBIL SEM“ zberová súťaž, ktorej sa pravidelne zúčastňujeme. Máme ukončené, zozbierané, spočítané, zabalené a poslané. Vyzbierali sme 45 starých použitých mobilov. Mobily s evidenciou žiakov sme odoslali a tešíme sa na vyhodnotenie.              
 
Ďakujem všetkým žiakom aj učiteľom, ktorí sa zapojili. Už sa tešíme sa ďalšie zaujímavé úlohy, ktoré učia, ale aj zabávajú.
(13:32, V.Jurčišinová)
 
Diskusia
Pridať komentár