Košická detská železnica preložila plánované podujatia, ponúka však špeciálne jazdy

606x
29. November 2021
Železnička svoju činnosť nezastavila úplne
Odkladu sa nevyhli ani tradičné Svätomikulášske jazdy. Ilustračná foto: FB/Detská železnica
 
Košická detská historická železnica zrušila, respektíve preložila všetky plánované podujatia pre verejnosť, ktoré chcela uskutočniť do 4. decembra.
 
Železnička o tom informovala na svojej webovej stránke.  
 
Ako uviedol predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský, odkladu sa nevyhli ani tradičné Svätomikulášske jazdy a nový termín určili predbežne na nedeľu 12. decembra.
 
V prípade, že by ani v tomto čase nebolo možné vypraviť obľúbený mikulášsky vláčik ďalšie náhradné termíny sú 18. alebo 30. december.
 
Veria na zázraky
 
„Situácia na Slovensku nie je dobrá, všetci sme verili, že ľudia sa budú správať zodpovedne a že sa tohtoročná zima nebude podobať tej lanskej. My na detskej železnici sme však zvyknutí na zázraky a tak v jeden malý veríme aj tentoraz. Dúfame, že sa do konca roka na s malými aj veľkými cestujúcimi ešte stretneme,“ povedal Lehotský.
 
 
Špeciálne jazdy pre rodiny
 
Železnička aj v čase prísnych epidemiologických opatrení ponúkne košickej verejnosti v mimoriadnom režime špeciálne jazdy pre členov rodiny z jednej domácnosti.
 
„Jazdy vlakov prímestskej rekreačnej vlakovej dopravy budú určené, za prísnych hygienických opatrení, len pre vopred objednaných záujemcov pri ich ceste do prírody. Samozrejme, iba v rámci košických okresov, nakoľko presun obyvateľov z okresu do okresu je počas lockdownu zakázaný,“ vysvetlil Lehotský.
 
Lehostský spresnil, že keďže ide o jazdy na objednávku, nedôjde k zhromažďovaniu ľudí a cestujúci budú musieť navyše čestným prehlásením potvrdiť, že žijú v jednej domácnosti.
 
„Prímestská rekreačná doprava sa riadi rovnakými hygienickými opatreniami ako prevádzka vlakov, či mestskej hromadnej dopravy. Počet cestujúcich je limitovaný. Obsluhujúci personál železničky je plne očkovaný,“ dodal.
(8:15, red)  
Diskusia
Pridať komentár