MHD v Košiciach prechádza na prázdninový režim

1269x
26. November 2021
Dôvodom je obmedzenie pohybu obyvateľstva a zvýšený počet vodičov v karanténe
Od pondelka budú všetky linky MHD až do odvolania premávať v prázdninovom režime. Foto: FB/MHD
 
Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) mení od pondelka 29. novembra režim mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach.
 
Ako informovala hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová, od pondelka budú všetky linky MHD až do odvolania premávať v prázdninovom režime. Dôvodom je obmedzenie pohybu obyvateľstva a zvýšený počet vodičov MHD v karanténe.
 
„Od pondelka až do odvolania budú počas pracovného týždňa všetky linky MHD premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime „školské prázdniny“. Na linkách číslo 16, 20, 25 a 29 budú premávať školské spoje (zachádzky k základným školám) a školské linky Š1, Š2 budú premávať v štandardnom režime. Linky číslo 5 a 57 nebudú vypravené a linka číslo R4 bude rovnako premávať v režime „školské prázdniny“,“ vysvetlila Petrušová.
 
 
Obmedzenia aj pre nočné spoje
 
Hovorkyňa zároveň uviedla, že na linkách nočnej dopravy dôjde tiež k obmedzeniu prevádzky v noci z nedele 28. 11. na pondelok 29. 11.
 
„Nočné rozjazdy o 01.15 zo Staničného námestia cez pracovné dni (a ich prislúchajúce odchody zo sídlisk), rovnako aj o 01.15 a 02.15 zo Staničného námestia počas voľných dní (a ich prislúchajúce odchody zo sídlisk) budú zrušené,“ dodala.
(15:15, red)
Diskusia
Pridať komentár