VIDEO | Obec Šiba opäť atraktívnejšia, k športovým priestranstvám pribudne nový prírastok

2416x
26. November 2021
Opravili aj viacero mostov
 Pozrite si videoreportáž
 
Nové detské ihrisko, opravené mosty či obecná wifi sieť. Obec Šiba pokračuje v zveľaďovaní aj v týchto neľahkých časoch. Do dediny v bardejovskom okrese po dlhom čase pribudli aj potraviny, ktorých absenciu pociťovali najmä starší obyvatelia.
 
„Pomohlo nám to, že sme sa zapojili do výzvy Prešovského samosprávneho kraja cez Mikroprogram 2020, kde sme od PSK dostali dotáciu. Aj za pomoci našich vlastných prostriedkov sme sa pustili do vybudovania tohto menšieho detského ihriska v našej obci,“ uviedol starosta obce Šiba Peter Lenárt.
 
Obec sa vďaka podpore rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny pustí aj do projektu väčších rozmerov.
 
11 wifi prístupových bodov
 
„Výsledkom tejto výzvy bude vybudovanie ďalšieho ihriska, ktoré sa bude nachádzať v hornej časti obce. Budú tam použité aj inkluzívne hracie prvky, dá sa povedať, že pre každú kategóriu, aj pre hendikepovaných,“ doplnil starosta Šiby.
 
Nové detské ihrisko 
 
Modernizácia priniesla do Šiby takisto projekt obecnej wifi siete, ku ktorej sa môžete pripojiť prostredníctvom jedenástich prístupových bodov.
 
„Sú rozmiestnené po celej dĺžke našej obce. Vďaka týmto bodom majú občania, ale aj návštevníci možnosť sa bezplatne pripojiť k širokopásmovému internetu,“ ozrejmil Lenárt.
 
Jeden most prejde väčšou úpravou  
 
V tomto roku obec zrekonštruovala aj viacero mostov, ktoré spájajú miestne komunikácie. Most, ktorý sa nachádza v spodnej časti dediny však revitalizácia ešte len čaká.
 
„Tento most sme schválne nerekonštruovali, lebo bude riešený nanovo. Cez výzvu IROP, cez našu Miestnu akčnú skupinu bude vybudovaný úplne nový most,“ uzavrel starosta obce.
 
Po deviatich mesiacoch skončilo pre Šibu obdobie takzvanej potravinovej púšte, od októbra si obyvatelia môžu nakúpiť tovar v miestnej prevádzke.
(15:08, red)
 
Diskusia
Pridať komentár