Školáci by mohli mať tento rok vianočné prázdniny skôr

1853x
26. November 2021
Svoje brány zatvoria ZUŠ-ky, ale aj jazykové školy
B. Gröhling: „Školy pandémiu nevyriešia."
 
Vianočné prázdniny by mohli školákom tento rok začať skôr. S takýmto návrhom prišiel minister školstva Branislav Gröhling ešte včera v relácii Téma dňa v televízii TA3. Podľa jeho slov by mali žiaci do lavíc pred sviatkami naposledy zasadnúť 17. decembra.
 
Na dnešnom tlačovom brífingu, ktorého ústrednou témou boli Kroky ministerstva školstva pre bezpečnejšie školy, však uviedol, že sa o skorších prázdninách musí ešte poradiť s odborníkmi.
 
Od pondelka 29. novembra svoje brány zavrú základné umelecké školy, centrá voľného času, ale tiež jazykové školy. Ako poznamenal šéf rezortu školstva, zrušia sa aj všetky mimoškolské aktivity a krúžky.
 
 
Gröhling sa zároveň na sociálnej sieti vyjadril, že iné riešenie ako očkovanie neexistuje.
 
„Školy pandémiu nevyriešia. Nikde ju nevyriešili. Očkovanie ju vyrieši. Portugalsko má kompletne otvorené školy, má normálne fungujúce nemocnice, minimum hospitalizovaných a zrušilo opatrenia. Jediný dôvod, prečo je na tom Portugalsko takto, je, že majú najvyššiu zaočkovanosť v celej Európe. To je riešenie, nie zatváranie škôl donekonečna a dúfanie, že niekto sa snáď zaočkuje. Očkujme sa a môžeme sa dostať von z pandémie,“ uzavrel minister na sociálnej sieti.
(9:55, red, MŠVVaŠ SR, FB: Branislav Gröhling)
Diskusia
Pridať komentár