Na východe odhalili gang úžerníkov

2842x
25. November 2021
Zneužívali tieseň ľudí zo sociálne slabších komunít
Polícia odhalila úžeru za tisícky eur. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj
 
Staroľubovnianski policajti zistili, že určité osoby zneužívali tieseň, neskúsenosť, ale aj rozumovú slabosť iných.
 
Informovala o tom prešovská krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že týmto ľuďom požičiavali peniaze a poškodení boli zo sociálne slabších komunít.
 
„Po vyplatení sociálnych dávok museli úžerníkom v hrubom nepomere k zapožičaným finančným čiastkam peniaze vrátiť. Výška mesačného úroku sa pohybovala okolo 40 percent,“ vysvetlila polícia.
 
 
Úspešná akcia
 
Ako ďalej uviedla, polícia v Starej Ľubovni v súčinnosti s PPÚ KR PZ Prešov vykonala policajnú akciu, počas ktorej boli zadržané podozrivé osoby. Pri prehliadke obvinených osôb bolo zaistených viac ako 14 500 eur.
 
„Na základe získanej dôkaznej situácie okresný vyšetrovateľ vzniesol štyrom zadržaným osobám obvinenie z pokračovacieho zločinu úžery spáchaného formou spolupáchateľstva. Ide o 34 ročného muža a 33 ročnú ženu zo Starej Ľubovne – časti Podsadek a 46 ročného muža i 47 ročnú ženu z obce Kolačkov. Vyšetrovateľ tiež spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených osôb do väzby. Obvinení sú aktuálne umiestnení v celách policajného zaistenia,“ dodala polícia.
 
Gang úžerníkov vykonával nezákonnú činnosť už od roku 2019 a to prevažne v Kolačkove v miestnej osade. Obvinení takto konali po dlhší čas a nezákonného konania sa dopúšťali na viacerých osobách.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár