Starosta Petrovčik zatvára škôlky v Starom Meste

544x
25. November 2021
Zatvorené budú až do 12. decembra
 Zatvorené budú všetkých staromestské škôlky. Ilustračná foto: MČ Košice-Staré Mesto-oficiálna stránka
 
AKTUALIZOVANÉ 
 
Rodičia, ktorých deti navštevujú materské školy v mestskej časti Košice-Staré Mesto sa musia pripraviť na to, že od pondelka (29. 11.) budú všetky staromestské materské školy zatvorené.
 
Informovala o tom mestská časť na sociálnej sieti s tým, že starosta Igor Petrovčik počúva odborníkov a zatvára materské školy v Starom Meste.
 
„Starosta Igor Petrovčik ako štatutár MČ Košice – Staré Mesto, ktorá je zriaďovateľom a prevádzkovateľom šiestich materských škôlok v Starom Meste po dôslednom zvážení kritickej situácie a na základe odporúčania odborníkov rozhodol, že od pondelka 29. novembra až do 12. decembra budú všetky staromestské materské školy zatvorené,“ uviedla mestská časť. 
 
 
 
Ako priblížila, v súčasnosti sú pre vysokú chorobnosť personálu a detí zatvorené dve materské škôlky, od pondelka bude zatvorených všetkých šesť a to MŠ Rumanova, MŠ Jarná, MŠ Park Angelinum, MŠ Zádielska, MŠ Hrnčiarska a MŠ Tatranská.
 
Zatvorenie materských škôl sa netýka len deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domu.
 
„Ide predovšetkým o deti rodičov pracujúcich v zdravotníctve, polícii, vojakov, požiarnikov, učiteľky MŠ, učiteľov vzdelávajú ich dištančne i pracovníkov v elektrárňach, predavačov a predavačke v otvorených obchodoch — pre tých, čo nemôžu vykonávať prácu formou home office a ich pracovná činnosť je nevyhnutná na zabezpečenie zdravia a základných podmienok občanov . Štatutárnym orgánom jednotlivých škôlok uložil starosta povinnosť zabezpečiť pre deti rodičov vyššie spomenutých profesií plynulý chod materských škôl v potrebnom počte tried,“ vysvetlila mestská časť.
 
Ako dodala mestská časť, podľa štatutára a starostu Petrovčika si doposiaľ najkritickejšia situácia vo vývoji pandémie COVID-19 žiada okamžité rešpektovanie odborníkov, nie populistické rozhodnutia politikov.
(10:35, red)
Diskusia
Pridať komentár