Bardejovskí dopraváci mali rušné dni, s opitými vodičmi sa roztrhlo vrece

1759x
19. November 2021
Spoločný menovateľ bol alkohol
Dychové skúšky nedopadli dobre (ilustračná foto) 
 
 
Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove v uplynulých dňoch riešili niekoľko prípadov, kedy opití vodiči dali o sebe vedieť.
 
42-ročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po obci Raslavice. Na tomto úseku cesty prekročil rýchlosť jazdy a preto bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole. Dychová skúška nedopadla pre vodiča dobre, nafúkal viac ako 4,3 promile! Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
K ďalšiemu porušeniu zákona došlo v Bardejove, na Ul. Dlhý rad. 46-ročný vodič z obce Gerlachov riadil osobné vozidlo, no počas jazdy smelo telefonoval. Policajnou hliadkou bolo vozidlo zastavené a vodič bol okrem iného podrobený aj dychovej skúške. Nafúkal viac ako 1,4 promile. Tento vodič nebol obmedzený na osobnej slobode a ani nebol umiestnený do cely policajného zaistenia, nakoľko bol tesne pred jazdou pozitívne testovaný antigénovym testom na prítomnosť ochorenia COVID 19.
 
Posledným smelým vodičom jazdiacim pod vplyvom alkoholu bol 51-ročný Bardejovčan. Jeho značne nekoordinovanú jazdu bolo nemožné si nevšimnúť. Jazdil tak v Bardejove po Ul. Štefánikovej v smere na Ul. Mlynskú. Policajná hliadka zastavila vozidlo zn. Opel, a aj tento vodič bol vyzvaný k tomu aby predložil doklady potrebné k vedeniu motorového vozidla a taktiež k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Vodič doklady predložil, skúške sa podrobil, no s výsledkom nad 2,2 promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia a bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
(8:55, krpz) 
jankohraško
19.11.2021 10:11
doprava
Telefóny v rukách vodičov, kuriéri majú v rukách papiere, a kto dáva smerovky na kruhových objazdoch v našom meste...? toto sa bežne vidí a opakuje dennodenne na cestách počas jazdy.
Pridať komentár