V Košiciach sa začala zimná údržba, sypače už v  noci absolvovali svoje prvé výjazdy

1099x
18. November 2021
Nočné výjazdy boli na Jahodnej a v Kavečanoch
Zimná údržba potrvá na území mesta Košice do 31. marca 2022. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
Na území mesta Košice sa tento týždeň začalo so zimnou údržbou. Sypače v noci absolvovali svoje prvé výjazdy, keď kvôli teplotám okolo bodu mrazu posypávali cestu na Jahodnú a do Kavečian.
 
Ako informoval košický magistrát na svojej webovej stránke, mesto si od spoločnosti KOSIT ako svojho zmluvného partnera na november zazmluvnilo 14 veľkých sypačov na cesty, 13 malých sypačov na chodníky a jeden nakladač.
 
„V zimných mesiacoch sa počty mechanizmov budú zvyšovať. Podobne ako v predchádzajúcich rokoch sa v zmysle plánu Zimnej údržby budú prioritne udržiavať najmä miestne komunikácie I. a II. triedy, po ktorých jazdia autobusy MHD. Po nich prídu na rad vnútrosídliskové komunikácie, chodníky a parkoviská. Následne sa budú dočisťovať zastávky MHD a podchody,“ uviedol magistrát.
 
 
Adopcia chodníkov
 
Mesto Košice aj tento rok pokračuje v projekte Adoptuj si chodník a zarábaj. Záujemcovia o ručné odpratávanie snehu, ľadu a čistenie chodníkov sa stále ešte môžu zaregistrovať cez mobilnú aplikáciu Zimná údržba. V súčasnosti si svojho (staro)nového pána našlo už 650 zo 713 ponúkaných úsekov.
 
„Veľmi nás teší opätovný záujem Košičanov o tento náš úspešný projekt, o ktorý sa zaujímajú viaceré slovenské mestá. Vďaka aktívnemu prístupu boli chodníky vyčistené nielen rýchlejšie a kvalitnejšie, ale ušetrili sme aj okolo 250-tisíc eur. Aj preto sme na túto sezónu rozšírili počet úsekov adopciu na 713. Zostávajú nám ešte posledných 8 percent neobsadených chodníkov najmä v mestských častiach Sever a Západ,“ skonštatoval primátor Jaroslav Polaček.
(14:30, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár