Mladí východniari sa ulakomili na motorovú pílu, už čelia obvineniu

672x
18. November 2021
Mladíkom v prípade dokázania viny hrozia až dva roky za mrežami
Majiteľke domu tak spôsobili škodu približne 100 eur. Ilustračná foto: FB/ Polícia SR - Košický kraj
 
Mladá, ale známa firma kamarátov zo Sečoviec (okres Trebišov) dala policajtom o sebe opäť vedieť.
 
Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, štvorlístok kamarátov 25-ročný Emil, 24-ročný Marián, 22-ročný Marián a 19-ročný Jaroslav ešte počas prvého novembrového víkendu prišli do rodinného domu v Sečovciach na neohlásenú „návštevu“.
 
 
Ukradli pílu a poškodili dvere
 
„Po tom, čo sa cez neoplotený kúsok dostali na pozemok, našli tam železnú tyč, a spoločne zhodnotili, že sa im môže zísť na to, aby sa dostali do domu. Najodvážnejší z nich bol Emil, ktorý poškodil dvere, a keď vošli dnu, vzal z letnej kuchynky motorovú pílu, a potom všetci spoločne dom opustili,“ vysvetlila Ivanová.
 
Majiteľke domu tak spôsobili škodu približne 100 eur.
 
Hrozia im dva roky za mrežami
 
„Skladaním malých detailov a vďaka výbornej miestnej znalosti sečovských policajtov netrvalo dlho a partia kamarátov sa ocitla v rukách mužov zákona. Po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sečovciach z prečinu krádeže obvinil všetkých štyroch mužov. Traja z nich, Obaja Mariánovia a Jaroslav boli za obdobný čin postihnutý aj v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch,“ dodala hovorkyňa.
 
Mladíkom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody a za mrežami si môžu posedieť až dva roky.
(10:57, red)
 
Diskusia
Pridať komentár