Národná diaľničná spoločnosť podporila univerzity technického typu, je medzi nimi aj tá košická

478x
18. November 2021
S univerzitami uzatvorila Memorandum o porozumení a spolupráci
K podpisu Memoranda pristúpili 16. novembra, symbolicky deň pred medzinárodným dňom študentstva. Foto: NDS
 
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) uzatvorila začiatkom týždňa so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave, Technickou univerzitou v Košiciach (TUKE) a Žilinskou univerzitou Memorandum o porozumení a spolupráci pri štúdiu, vzdelávaní a vedecko – výskumnej činnosti.
 
Informovala o tom hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.
 
Odborné posudky či analýzy
 
„Univerzity budú pre NDS zabezpečovať odborné posudky, analýzy, správy a návrhy k legislatívnym, ako aj odborným a strategickým materiálom, najmä v oblasti výstavby cestnej infraštruktúry, vrátane ich širšieho vybavenia,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
Ako zhodnotil Vladimír Jacko, generálny riaditeľ NDS, spoločnosť si uvedomuje význam vedy, vzdelávania a ich prepojenia s praxou.
 
„Slovensko je priemyselný štát. Viac ako 23 percent HDP tvorí priemysel tohto štátu. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme hľadali partnerstvá tam, kde ich vieme skutočne nájsť. Akademická obec je pre nás nezastupiteľná, my sme odborníci z praxe a pre nás je dôležité, aby si študenti našli uplatnenie v našej spoločnosti,“ uviedol.
 
 
Výhodné partnerstvo pre TUKE
 
V záujme upevňovania vzťahov si bude NDS a univerzity vzájomne vychádzať v ústrety napríklad pri tvorbe bakalárskych, diplomových alebo dizertačných prác. Poskytovaním vzájomných konzultácií a odborných diskusií či pri vytváraní podmienok na prípravu študentov pre trh práce, napríklad formou krátkodobých stáží.
 
„Podpísanie Memoranda vnímam ako obojstranne výhodné partnerstvo. Už niekoľko rokov spolupracujeme s NDS, nedávno sme napríklad participovali na odbornej analýze vo veci návrhu technického riešenia toaliet na odpočívadlách, vrátane jeho vybavenia. Memorandum bude pre našu univerzitu obrovskou výhodou,“ povedal Ervín Lumnitze, prorektor pre vzdelávanie z Technickej univerzity v Košiciach.
(9:49, red, NDS)
Diskusia
Pridať komentár