Premiér Heger predstavil sprísnenie opatrení. Čo sa zmení?

1838x
16. November 2021
Nasledujúce tri týždne sa výrazne sprísni COVID automat
Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: FB/Eduard Heger - predseda vlády SR
 
Situácia ohľadom pandémie začína byť na Slovensku kritická. Konzílium odborníkov preto odporučilo sprísnenie opatrení.
 
Informoval o tom na sociálnej sieti predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO).
 
„Vláda rešpektuje realitu a chce zabrániť kolapsu nemocníc. Definitívne rozhodnutie prijmeme vo štvrtok ráno na rokovaní vlády. Už teraz však môžeme povedať, že na nasledujúce tri týždne výrazne sprísnime COVID automat. Zmeny sa dotknú najmä neočkovaných,“ uviedol premiér.
 
 
 
Nákupné centrá len v režime OP
 
Odborníci navrhujú kontrolu zamestnancov v režime OTP či hromadné podujatia len pre zaočkovaných.
 
Návšteva nákupných centier a neesenciálnych obchodov bude po novom umožnená len v režime OP – očkovaní a prekonaní. Športové súťaže rovnako v režime OP, iba profesionáli v režime OTP. Wellness, akvaparky len v režime pre OP.
 
Ubytovanie iba v režime OP (s výnimkou čiernych okresov, kde neumožnia ani OP).
 
Premiér zároveň vysvetlil, že ak sa situácia zlepší skôr ako o tri týždne, opatrenia uvoľnia. Ak nie, tak ich ešte sprísnia.
 
„Musíme výrazne spomaliť šírenie nákazy a umožniť, aby každý kto potrebuje, sa dostal do nemocnice. Inak budú ľudia vystavení nákaze bez lekárskej pomoci, ale rovnako sa zastaví aj iná ako nevyhnutná zdravotná starostlivosť pre ostatných pacientov, čo sa už dnes deje. Veľmi by som privítal, keby ľudia využili tento čas na očkovanie. Potrebujeme zachrániť ľudské životy. Prosím občanov o dodržiavanie opatrení, nerobte to pre vládu, ale v záujme ochrany seba a svojich blízkych,“ dodal Heger.
(20:01, red)  
Diskusia
Pridať komentár