Koronavírus zatvoril ďalšie košické školy

458x
16. November 2021
Zatvorili Gemerskú či Park Angelinum
Zhruba každý šiesty žiak niektorej z košických základných škôl nemohol ísť dnes na vyučovanie. Ilustračná foto: pexels.com
 
Výrazne sa zhoršujúca epidemiologická situácia sa podpísala aj na košických základných školách. K utorku (16. 11.) je v karanténe 2 822 žiakov. Čo je zatiaľ najhoršie číslo od vypuknutia pandémie na jar minulého roka.
 
Ako uviedol magistrát, v porovnaní s minulým týždňom sa počet žiakov v karanténe zvýšil o vyše tisíc, respektíve o 60 percent a k utorku dosahuje 2 822 žiakov v 137 triedach.
 
„Zhoršujúca situácia sa tak prvýkrát vyrovnala už aj celoslovenskému priemeru, ktorý aktuálne predstavuje 17 percent žiakov na nedobrovoľnej on-line výučbe. Koncom týždňa ho však už prevýši,“ informoval magistrát.
 
 
Zatvorená Gemerská či Park Angelinum
 
Až do 22. novembra je úplne uzavretá ZŠ Gemerská, kde ochorenie COVID-19 nahlásilo spolu 50 ich zamestnancov a žiakov.
 
Tento týždeň sa tiež nebude vyučovať ani na ZŠ Park Angelinum, kde mali kvôli 22 pozitívnym žiakom a pedagógom doteraz na dištančnom vzdelávaní všetkých 11 tried na II. stupni.
 
Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) k nim pribudnú aj všetky triedy na I. stupni, pričom deti z nich sa vrátia do školy až 29. novembra.
 
„Košickí hygienici už predtým do on-line priestoru presunuli aj vzdelávací proces na II. stupni ZŠ Krosnianska 4 a na 1. stupni ZŠ Trebišovská. Na oboch týchto školách uvidia žiakov v laviciach až od budúceho utorka,“ vysvetlili.
 
Už len šesť škôl
 
Vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Beáta Lopušniaková informovala, že v meste je v súčasnosti už len šesť základných škôl, ktorých výučba sa nemusí prispôsobovať negatívnym dôsledkom koronavírusu.
 
„Dnes boli naposledy v škole aj zvyšní žiaci na ZŠ Bernolákova 16, kde od štvrtka prejde všetkých jej 28 tried kompletne na on-line výučbu. Podobne to bolo aj na ZŠ Fábryho, kde dištančné vzdelávanie čaká od štvrtka celý I. stupeň. Ak to pôjde ďalej týmto tempom, do konca týždňa budeme mať štvrtinu žiakov bez prezenčnej výučby. Zostáva nám všetkým dúfať, že aj vzhľadom na aktuálnu situáciu sa čo najskôr dajú zaočkovať aj tí zamestnanci našich škôl, ktorí tak z rôznych dôvodov doposiaľ neurobili,“ dodala. (15:08, red)
Diskusia
Pridať komentár