Do Bardejova sa znovu vracia Festival slobody, v rámci neho ocenia statočných a odvážnych občanov z okresu

1376x
16. November 2021
Memento pre ďalšie generácie
Pamätná tabuľa bardejovským aktérom Nežnej revolúcie osadená na Radničnom námestí  
 
Festival slobody prichádza do mesta Bardejov už po piaty raz. V rámci viacdňového podujatia si v meste pripomenú obdobie neslobody a totalitných režimov na Slovensku a chcú tak byť mementom pre budúce generácie.
 
Miestne mimovládne občianske organizácie v spolupráci so študentami Gymnázia L. Stӧckela organizujú v rámci viacdňového Festivalu slobody v stredu, 17. novembra 2021 od 17:00 do 18:00 hodiny na Radničnom námestí č.5 Spomienkovú slávnosť pri príležitosti 32. výročia Nežnej revolúcie. Tentokrát spojenú s udeľovaním ocenení Za občiansku statočnosť a odvahu občanom okresu Bardejov.
 
O 18:00 hodine bude udalosť pokračovať v Kultúrno-komunitnom centre Bašta verejnou debatou s ocenenými a o 19:00 hodine dokumentárnym filmom o Jánovi Langošovi. V ten istý večer bude sprístupnená Fotovýstava November 1989 na Radničnom námestí „pod 4 lipami".
 
 
Úcta k slobode
 
Fotovýstava potrvá do konca novembra 2021. Festival pokračuje zaujímavými kutúrnymi podujatiami v bašte aj v dňoch 18. a 19. novembra. Počas spomienkovej slávnosti a následných aktivitách budú jej účastníci musieť dodržiavať platné proti-epidemiologické opatrenia.
 
Srdečne pozývame občanov, ktorí si chcú svojou účasťou na tomto festivale uctiť získanú slobodu a príležitosť spoluvytvárať otvorenú demokratickú spoločnosť.
 
OZ Kandelaber,
Different o.z.,
Občianska iniciatíva Fortis-podporujeme občiansku statočnosť,
Študenti Gymnázia L. Stӧckela,
Komunitná nadácia Bardejov.
(14:10, J. Jarina, Kandelaber)
 
Diskusia
Pridať komentár