Župa otvára ďalšiu stálu očkovaciu kóju v košickom nákupnom centre

799x
16. November 2021
Očkovacia kója pribudla v obchodnom centre na Moldavskej ceste
Kraj spolu s očkovacími centrami podal od začiatku očkovania spolu vyše 282 700 vakcín, z toho v teréne viac ako 47 900. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) otvoril už šiestu stálu očkovaciu kóju, ktorá sa nachádza na verejnom mieste. Po novom vás zdravotníci zaočkujú aj v obchodnom centre na Moldavskej ceste v Košiciach.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková, stála očkovacia kója sa v nákupnom centre nachádza na prvom poschodí v detskom kútiku.
 
V prevádzke bude každý pondelok v čase od 9.00 do 17.00 hod. Záujemcovia o očkovanie si môžu vybrať jednodávkovú vakcínu od spoločnosti Johnson&Johnson alebo dvojdávkový Pfizer.
 
 
Zlá situácia na východe
 
„Situácia sa aj na východe Slovenska zhoršuje, čo už pociťujú zdravotníci v každej nemocnici. Očkovanie je stále jediný účinný spôsob, ako môžeme chrániť svoje zdravie pred vírusom. Aj preto posilňujeme výjazdové očkovanie o ďalší stály bod, ktorý sme zriadili v najväčšom obchodnom centre v kraji. Za minulý týždeň evidujeme vyšší záujem práve o výjazdové očkovanie, podali sme viac ako 3 340 vakcín proti ochoreniu COVID – 19,“ povedal župan Rastislav Trnka.
 
 
Ďalšie očkovacie miesta v Košiciach
 
Okrem očkovacej kóje na Moldavskej ceste sú ďalšie stále očkovacie miesta zriadené aj na železničnej stanici, v obchodnom centre na Námestí osloboditeľov, v hypermarkete mestskej časti Nad Jazerom a na Trolejbusovej ulici.
 
Ambulancia na kolesách
 
Očkovací autobus bude počas tohto týždňa v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, v Strážskom, Gelnici a aj v Michalovciach.
 
Vzhľadom na vyšší počet záujemcov posilnil kraj aj očkovanie v Spišskej Novej Vsi. V obchodnom centre tam bude očkovacia kója v prevádzke dva dni, a to vo štvrtok a v piatok (18. - 19. 11.).
 
Okrem toho budú zdravotníci očkovať aj v ambulancii na kolesách, ktorá sa zastaví v areáli stredoškolského internátu pri hotelovej akadémii.
 
Výjazdový očkovací tím bude podávať vakcíny aj v zariadeniach sociálnych služieb. 
 
 
Očkovanie na netradičnom mieste
 
Tento týždeň sa bude očkovať aj na ďalšom netradičnom mieste, a to na policajnej stanici v Trebišove. Počas víkendu bude v prevádzke aj veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach.
 
Presný harmonogram očkovania nájdete na webovej stránke KSK.
(8:31, red)
 
Diskusia
Pridať komentár