Metropola východu a celé okolie Košíc budú od pondelka v čiernej farbe

1598x
09. November 2021
Polaček prosí každého, kto odkladal očkovanie, aby už neváhal
 Najúčinnejšou formou ochrany je okrem dodržiavania preventívnych opatrení aj očkovanie. Ilustračná foto: pexels.com
 
Zhoršujúca sa epidemiologická situácia spolu s neustále pribúdajúcim počtom ochorení na nový koronavírus spôsobila zmenu zafarbenia metropoly východu v COVID automate. Od nasledujúceho týždňa (15. 11.) bude celé mesto aj okolie Košíc v čiernej farbe.
 
Ako informoval magistrát, najúčinnejšou formou ochrany pred ochorením Covid-19 je okrem dodržiavania preventívnych opatrení aj očkovanie.
 
„Mesto Košice v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) vychádza od utorka 9. novembra až do soboty 13. novembra v ústrety všetkým, ktorí si doteraz na to nenašli čas. Na piatich frekventovaných miestach v mestských častiach Západ, Staré Mesto a Sever sa vždy na tri hodiny denne zastavia Mobilné očkovacie jednotky,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Diskusie s odborníkmi
 
Okrem možnosti nechať sa zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 budú vždy k dispozícii aj odborníci, ktorí zodpovedia na všetky otázky verejnosti. Očkovanie bude prebiehať jednodávkovou vakcínou Janssen (Johnson & Johnson) alebo vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech.
 
Prosba primátora
 
Košický primátor Jaroslav Polaček pripomenul, že na to, aby sa mesto mohlo vrátiť v najbližších týždňoch mimo čiernu farbu, bolo by potrebné presvedčiť ešte niečo vyše tisícky ľudí nad 50 rokov, aby sa nechali zaočkovať.
 
„Ak chceme mať v Košiciach príjemnejšie Vianoce a Silvester ako pred rokom a ak chceme pomôcť preťaženým zdravotníkom v nemocniciach, prosím každého, kto to doteraz odkladal, aby zvážil možnosť nechať sa zaočkovať. Každý z nás túži stráviť Vianoce so svojimi najbližšími, stretávať sa so známymi napr. aj na Vianočných trhoch alebo športovať, či navštevovať reštaurácie. V bordovej farbe je to možné s určitými obmedzeniami, no v čiernej farbe žiaľ nie. Nechýba nám už veľa, aby sme opäť vykročili za slobodou a ochránili si aj svoje zdravie. Do ulíc nášho mesta vyrážame s jasným cieľom a veríme, že čo najviac z vás sa k nám pripojí,“ vyzval primátor.
 
Podpora aj do Petrovčika
 
Myšlienku prísť s mobilnou očkovacou jednotkou na miesta, ktoré navštevuje mnoho Košičanov, podporuje aj starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik. Aj on by bol rád, keby sa aj týmto spôsobom podarilo Košičanom vrátiť sa do svetlejšej farby COVID automatu, ktorá bude znamenať nielen menšie množstvo obmedzení pre občanov, ale aj väčší život a ruch v centre mesta.
 
„Verím, že na naše tri miesta v Starom meste zavíta počas celého týždňa čo najviac záujemcov. Budeme radi, ak využijú túto ponuku alebo sa môžu prísť aj porozprávať s imunológmi a ďalšími odborníkmi o všetkých aspektoch očkovania,“ dodal.
 
 
Kde a kedy nájdete mobilné očkovacie jednotky?
 
9. novembra - OC Galéria, MČ Západ (15.00 – 18.00 hod.)
10. novembra - Dolná brána, MČ Staré mesto (15.00 – 18.00 hod.)
11. novembra - bezrampové parkovisko na Braniskovej ulice pri OC Tip Top (15.00 – 18.00 hod.)
12. novembra - Alžbetina ulica, MČ Staré mesto (15.00 – 18.00 hod.)
13. novembra - pri OD Mier, MČ Sever (9.00 – 12.00 hod.)
(8:22, red)
Diskusia
Pridať komentár