Most za obcou Sirník bude opäť prejazdný

508x
08. November 2021
Vodiči po ňom prejdú od utorka
 Po dočasnom premostení prejdú osobné autá, autobusy i kamióny do 7,5 tony. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) sprejazdní náhradné premostenie po jednom z najdlhších mostov v Košickom kraji pri obci Sirník v okrese Trebišov. Od utorka 9. novembra od 7.00 hod. po ňom opäť prejdú vodiči.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková, prejazd cez náhradné premostenie bude riadený svetelnou signalizáciou a doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu striedavo.
 
„Po premostení budú môcť prejsť aj chodci. Nákladná doprava nad 7,5 tony bude využívať obchádzkovú trasu tak, ako doposiaľ, teda cez obce Zemplínsky Branč, mesto Trebišov a ďalej po trase Trhovište a Oborín,“ vysvetlila Terezková
 
Prímestská autobusová doprava bude po úprave cestovného poriadku jazdiť po premostení od stredy 10. novembra.
 
 
Poslúži do výstavby nového
 
„Dočasný most je osadený v časti poškodeného mosta, ktorá bola zbúraná. Premostenie je dlhé 21 metrov a široké 3,2 metra, vodičom poslúži do výstavby nového mosta. Verím, že bude pre obyvateľov dotknutých obcí prínosom hlavne počas zimy a aj napriek obmedzeniu rýchlosti pri prejazde na 30 kilometrov za hodinu im zjednoduší cestovanie,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.
 
KSK počas septembra odstránil spolu 11 poškodených nosníkov typu Vloššák v jednom z polí mosta, ktorých veľká časť praskla. Následne bolo odstránených viac ako 300 ton sutín, aby sa mohlo stavať náhradné premostenie. Okrem prípravných prác zhotoviteľ vybudoval nájazdové rampy vedúce k dočasnému premosteniu.
 
Župa v najbližších dňoch spustí proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác. Jedným z kritérií bude aj doba výstavby nového mosta. Demolačné práce a komplexná rekonštrukcia mosta sa začne na jar v roku 2022.
(14:44, red)
Diskusia
Pridať komentár