Hádzanári budú hrať druhú ligu, prihlásili sa tri celky

5x
05. August 2015

Muži budú mať iba dvoch súperov

ahojbjsk_bj_le_(4).jpg

Hádzaná v Bardejove nebude chýbať

 

Po niekoľkých rokoch absencie sa hádzanári Bardejova uplynulý ročník prihlásili do ligy a dôstojne odohrali celý ligový ročník. Aj keď skončili poslední, v lige, kde pôsobili okrem Bardejova ďalšie tri celky, nesklamali.  Aj v novom roku bude v Bardejove druholigová hádzaná. Aj keď sa prihlásili iba tri celky z východu, hádzaná v meste nevymizne.

Slovenský hádzanársky zväz dlho čakal na konečnú podobu súťaže, do posledných chvíľ sa nevedelo, akým systémom sa bude hrať.  Napokon zväz rozhodol a pre Bardejov vytvoril neatraktívny systém súťaže – hrať sa bude v dvoch skupinách, západ a východ. Pokiaľ v západnej skupine bude sedem tímov, v tej východnej budú iba tri mužstvá. Oproti minulému roku sa z východu neprihlásilo prešovské béčko.  Bardejov, Sečovce a Levoča si teda zahrajú štvorkolovo, každý osem stretnutí.  Prvé tri celky zo západu si zmerajú sily so všetkými tromi mužstvami z východu.  Iba víťaz nadstavby postúpi do extraligy.

„V západnej skupine sa predstavia Malacky, Stupava, Vajnory, Cífer, Dunajská Streda, Martin a Piešťany. V nadstavbe sa bude hrať dvojkolovo, doma – vonku.  Posledný zápas sa odohrá 7.5. Družstvá z východu chceli hrať celoslovenskú súťaž.  Diváci si v základnej časti neprídu na svoje,“ prezradil pre spravodajský portál ahojbardejov.sk prezident klubu Róbert Hanudel.

(19:15, red)

Diskusia
Pridať komentár