Košická Terasa sa už pripravuje na vianočné trhy

943x
05. November 2021
Mestská časť verí, že ich opatrenia nezrušia
 Na trhoch nebude chýbať ani hudobný program. Foto: FB/Košice Západ Terasa
 
Najväčšia mestská časť Košice Západ Terasa pripravuje na námestí pred OC Galéria vianočné trhy. Začať by mali v piatok 26. novembra a potrvajú až do 22. decembra.
 
Informovala o tom mestská časť Košice Západ na svojej facebookovej stránke s tým, že sa pustila do príprav vianočných trhov a veria, že ich opatrenia nezrušia. Trhy budú už tradične spojené nielen s vianočnou gastronómiu, ale ponúknu aj hudobný program, remeselné výrobky či obľúbený živý zvierací betlehem.
 
 
Vianočný stromček
 
„Úvodný víkend trhov, od 26. do 28. novembra, bude patriť aj adventným Remeselným trhom v spolupráci s OC Galéria Košice. Zároveň hneď v prvý deň trhov spoločne s návštevníkmi rozsvietime viac než pätnásť metrov vysoký strom, ktorý bude až do nového roka pripomínať symbol najkrajších sviatkov roka,“ priblížila mestská časť.
 
Program bude koncipovaný do logickej týždennej štruktúry, pre deti i pre dospelých. Nebudú chýbať hity v podaní rôznych hudobných kapiel, ľudové šlágre, oldies a funky sety v podaní projektu DJ Camp i detské rozprávky s nezameniteľným Ujo Ľubom.
 
Starostovská kapustnica i guláš
 
Tradičnou súčasťou trhov býva aj zvierací betlehem, ktorý by mal v piatky a soboty doplniť bohatú ponuku programu.
 
„Tri decembrové piatky si budete môcť dať pod zub starostovskú kapustnicu či guláš, alebo do vázy zobrať čačinu na rozvoňanie domácnosti z rúk starostu Marcel Vrchota, jeho zástupcu Peter Huba či poslancov zastupiteľstva Terasy. Tieto piatky zároveň môžete charitatívne prispieť na dobročinné účely,“ spresnila mestská časť.
 
 
Dôležité upozornenie ️
 
Ako zverejnila mestská časť, podujatie sa bude konať v zmysle protipandemických opatrení platných v čase realizácie.
 
„V prípade nezmenených pravidiel vydaných štátnymi orgánmi bude vstup na podujatie umožnený len v režime „komplet očkovaní“, aby sme dokázali umožniť vstup čo najväčšej kapacite návštevníkov. Ak sa okolnosti pri usporadúvaní verejných hromadných podujatí zmenia, budeme o tom informovať prostredníctvom našich komunikačných kanálov,“ dodala.
 
Kompletný program mestská časť už čoskoro zverejní na svojej facebookovej stránke a na webe www.kosicezapad.sk.
(8:34, red)
Diskusia
Pridať komentár