VIDEO | Hodiny angličtiny na Gymnáziu Leonarda Stöckela s posilou zo zahraničia

2069x
04. November 2021
Familiárne ju volajú Addie
 Pozrite si videoreportáž
 
Hodiny anglického jazyka na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove sú opäť o niečo zaujímavejšie. V tomto školskom roku sa na výučbe podieľa aj skúsená lektorka. Prišla z Ameriky, familiárne ju volajú Addie.
 
„Získali sme ju vlastne z programu Williama Fulbrighta. Tento program by sa dal nazvať ako skromný program s neskromným cieľom. Má spojiť toho native speaker-a - človeka, ktorý pochádza z anglicky hovoriaceho prostredia - s kultúrou inej krajiny,” ozrejmila koordinátorka bilingválnej sekcie GLS Dana Mikulová.
 
„Študenti na tejto škole sa radi učia angličtinu v porovnaní s Američanmi, ktorí nie sú veľmi motivovaní učiť sa jazyky. Keď som učila vo Francúzsku, mala som pocit, že veľa študentov sa bojí rozprávať po anglicky, ale študenti tohto gymnázia sú jazykovo sebavedomí a trochu vyspelejší ako americkí alebo francúzski študenti. Ich sebavedomie mi naozaj pomáha,” opísala lektorka anglického jazyka na GLS Addie.
 
Obohacujú sa navzájom  
 
Addie bardejovským gymnazistom odovzdáva svoje skúsenosti, prináša pohľad na zahraničné tradície i vyučovací proces. Študenti jej na oplátku pripravujú zaujímavý program a odkrývajú jej tajomstvá slovenskej kuchyne.
 
„Addie sa už zúčastnila aj niekoľkých aktivít na našej škole, napríklad výstupu na Kriváň, študenti predmetu Umenie a kultúra ju zobrali na akciu s názvom Biela noc, kde spoznávali Košice v trošku inom svetle,” doplnila Mikulová.
 
„Mala som trochu strach, ale všetci študenti sú slušní a motivovaní, chcú sa učiť jazyk, všetko je naozaj ľahké a mňa to veľmi baví,” uzavrela Addie.
 
Aj keď má americká lektorka naplánovaných viac hodín v bilingválnej sekcii gymnázia, jej rozvrh je prispôsobený tak, aby sa počas roka dostala ku každej triede.
(14:55, red)
 
Diskusia
Pridať komentár