Košická župa a HC Košice spájajú sily. Chcú zvýšiť zaočkovanosť ľudí

898x
04. November 2021
Fanúšikovia dostanú za očkovanie vstupenky na hokej

Krajský výjazdový očkovací tím bude v Steel Aréne očkovať od 10.00 do 16.00 hod. Foto: FB/Steel Aréna  
 
Košický samosprávny kraj (KSK) a HC Košice spájajú sily, aby pomohli zvýšiť zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov. Chcú osloviť skupinu východniarov, ktorá môže výrazne prispieť k dosiahnutiu „covidového žolíka“. Za očkovanie dostanú vstupenky na hokej.
 
Už v sobotu (6. 11.) v Steel Aréne pribudne očkovacia kója, kde zdravotníci zaočkujú každého fanúšika, a to bez ohľadu na to, či si príde po prvú, druhú alebo tretiu dávku.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, simulovaná očkovacia kója bude zriadená v priestoroch press centra a krajský výjazdový očkovací tím tam bude očkovať od 10.00 do 16.00 hod.
 
 
K dispozícii dva druhy vakcín
 
Očkovať budú jednodávkovou vakcínou Janssen aj dvojdávkovou očkovacou látkou od výrobcu Pfizer/BioNTech.
 
„Koncom októbra bolo v Košickom kraji zaočkovaných takmer 60 percent obyvateľov nad 50 rokov, konkrétne v Košiciach to bolo 63,2 percenta. K dosiahnutiu hranice, vďaka ktorej by sa už Košice nedostali do čiernej farby, chýba už len pár desiatok podaných vakcín. Spolu s HC Košice chceme východniarov motivovať k očkovaniu dvoma vstupenkami na dva domáce zápasy tohto hokejového klubu. Bezplatne ich môžu získať ľudia nad 50 rokov,“ vysvetlil predseda KSK Rastislav Trnka.
 
 
Hokejový výpredaj
 
V sobotu bude vo vstupnej hale Steel Arény zároveň prebiehať aj výpredaj výstroje, hraných dresov a produktov fanshopu HC Košice. Každý návštevník získa darček v podobe plagátov, ročeniek, DVDčiek alebo reklamných predmetov klubu.
 
„Obraciame sa na všetkých fanúšikov, ktorí ešte nad očkovaním váhajú, prípadne majú záujem o ďalšiu vakcináciu, aby nás v sobotu navštívili. V boji s pandémiu dokážeme vyhrať zatiaľ len očkovaním. Športová komunita je veľká a bojovná, preto pevne veríme, že spolu udržíme košické štadióny, fitnes centrá, ako aj gastro priemysel či ďalšie prevádzky pri živote,“ dodal výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.
(8:18, red)
Diskusia
Pridať komentár