Bardejovčanky rozhodli úvodný zápas

12x
02. August 2015

Bardejovčanky gólmi dopomohli reprezentácii

zen 19.jpeg

Slovenská reprezentácia do 19. rokov (foto: J. Fašung ml.)

 

Ženská futbalová reprezentácia do 19. rokov, v kádri ktorej sú aj viaceré Bardejovčanky, zvíťazila v úvodnom stretnutí na turnaji Development UEFA nad domácim Srbskom 4:2. Slovenky prehrávali po polčase už o dva góly, no v druhom dejstve zabrali a strelecky sa až tromi gólmi dokázali presadiť dievčatá reprezentujúce futbalový klub Partizán Bardejov. V 53. a v 70. minúte skórovala Bardejovčanka Martina Šurnovská, skóre duelu uzatvorila v 80. minúte stretnutia ďalšia hráčka Partizána Mária Mikolajová.

Slovenky sa v druhom zápase na turnaji predstavia dnes (nedeľa, 2.8.) o 16:30, kedy nastúpia proti reprezentácii Čiernej Hory, ktorá vo včerajšom stretnutí zdolala Slovinsko. Partizán Bardejov má v reprezentácii bohaté zastúpenie. Na turnaji sú brankárka Patrícia Chládeková, obrankyne Michaela Mazúrová, Viktória Polláková a Nikola Vagáska, stredopoliarky Veronika Galarovičová, Mária Mikolajová, Martina Šurnovská,Tamara Gmitterová a Anna Mária Roháčová.

Srbsko - Slovensko 2:4 (2:0)

Góly: 15. Stefanovič, 29. Burkert - 53. a 70. Šurnovská, 49. Fabová, 80. Mikolajová

Zostava Slovenska: Matúšková - Čeriová, Kulová, Šurnovská (84. Galarovičová), Fabová, Tóthová, Roháčová (46. Gmitterová), Mazurová (46. Sluková), Moťovská, Mikolajová, Havranová (90. Polláková)

Branislav Petrovič (tréner SR WU19): "Do ťažkého úvodného zápasu sme nastúpili s konkrétnymi taktickými pokynmi, ktoré dievčatá dodržiavali. Napriek tomu sme dostali v 1. polčase dva náhodné góly. Naďalej však v kľude dobre kombinovali a v 2. polčase sme sa vďaka tomu a aj nasadeniu presadili aj gólovo, pričom sme nevyužili aj množstvo ďalších šancí. Dievčatám patrí veľká vďaka za výkon, dúfam, že všetky problémy, ktoré sme mali na začiatku zrazu sú za nami a zostaneme v pohode."

(13:50, futbalnet.sk)

Diskusia
Pridať komentár