Košické základné školy hlásia najviac nakazených v tomto školskom roku

761x
03. November 2021
Po prázdninách majú školy veľmi nepriaznivé čísla

Vírus postihol celkovo 70 žiakov a 13 pedagógov. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
Jesenné prázdniny nedopadli najlepšie. Košické základné školy hlásia najviac nakazených v tomto školskom roku.
 
Informovalo o tom v utorok (2. 11.) Mesto Košice na svojej webovej stránke.
 
Pozitívny test na COVID-19 vyšiel žiakom a pedagógom v 12 z 34 základných škôl, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.
 
Vírus postihol celkovo 70 žiakov a 13 pedagógov, čo je v priebehu aktuálneho školského roka zatiaľ rekordné číslo.
 
Až 90 percent aktuálnych prípadov nahlásili školy počas utorkového dňa (2. 11.).
 
 
Nepriaznivé čísla
 
„V prvý deň po návrate do škôl z prázdnin sme zaznamenali veľmi nepriaznivé čísla v počtoch infikovaných detí a zamestnancov škôl. Na ZŠ Hroncova nám pribudlo deväť detí a šesť učiteľov s pozitívnymi testami na Covid-19. Viacero nových prípadov prevažne už žiakov sa objavilo aj na ZŠ Laca Novomeského a ZŠ Park Angelinum. Našťastie vďaka prázdninám sa žiaci spolu nestretli v triede a navyše mnohým triedam na prelome októbra a novembra skončila karanténa,“ informovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.
 
V karanténe je 673 žiakov
 
V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je momentálne v karanténe 32 tried, čo je oproti minulému týždňu zhruba štvrtinový nárast.
 
Počítače, tablety alebo mobily malo v utorok (2. 11.) počas on-line výučby zapnutých celkovo 673 žiakov, ktorí sa momentálne nachádza v karanténe. V karanténe sa ocitlo aj sedem pedagogických zamestnancov škôl, ktorí sa doteraz nedali zaočkovať.
 
Podľa magistrátu je epidemická situácia v košických základných školách zatiaľ značne lepšia ako je celoslovenský priemer, ktorý predstavuje 10 percent žiakov na nedobrovoľnej on-line výučbe.
(7:56, red)
Diskusia
Pridať komentár