Odštartoval nový ročník druhej futbalovej ligy

1x
01. August 2015

V kádri počas leta prišlo k niekoľkým zmenám

bj fut.jpg

Bardejovčania privítali Poprad

 

 V sobotu 1.8. odštartovala druhá najvyššia futbalová súťaž. Celok Partizána Bardejov privítal FK Poprad a v zápase bol miernym favoritom.  Od úvodu duelu bol aktívnejším tímom Bardejov a hneď si vypracoval niekoľko šancí. Prvý gól padol už v štvrtej minúte, keď sa krásne v pokutovom území hostí uvoľnil Marko Milunovič a do odkrytej brány nemal problém skórovať. 

O päť minút neskôr Partizán mohol pridať druhý gól, no zvonila konštrukcia Huszárovej brány. Aj naďalej boli domáci lepším tímom, avšak s pribúdajúcimi minútami si čoraz ťažšie dokázali vypracovať vyloženejšiu šancu. 

V 19. minúte udreli hostia, domáci obrancovia prepadli a hosťujúci Streňo pohotovo vyrovnal.  Aj keď Bardejovčania boli jasne lepším tímom, začínalo sa odznova. 

Po polhodine hry strela Milunoviča azda z 35 metrov narobila hosťujúcemu brankárovi veľké problémy a ten ju musel vyraziť na roh. V ďalších minútach sa tlak Partizána zvyšoval, avšak obrana bola pozorná a ak urobila chybu, zasiahol brankár. Popradčania sa snažili využívať brejky, avšak Bardejov dobre pokryl stred ihriska. Dobrým výkonom sa prezentoval Milunovič, Grogoľ i Kuhajdík. V obrane bol pozorný Palša.     

V 41. minúte si hostia počínali nedovolene v pokutovom území a nariadená bola penalta, ktorú bezpečne premenil navrátilec Kuhajdík a poslal Bardejov do vedenia. Do konca prvého polčasu už gól nepadol. 

Druhý polčas už nebol taký futbalový, ako ten prvý. Popradčania začali hru vyrovnávať, k čomu im pomohlo aj vylúčenie Gagnona. Ten po príchode hneď dostal prvú žltú kartu, následne druhú a porúčal sa pod sprchy. Bardejov tak od 68. minúty dohrával o jedného hráča menej.  Hostia však presilovku nedokázali využiť a z Bardejova si neodniesli ani bod. Zápas vyšiel domácemu trénerovi Jozefovi Kukulskému, ktorý v premiére dokázal uhrať víťazstvo a získať tri body. 

Hlasy trénerov:

Vladimír Lajčák (Poprad): "Dnes sme nedôsledne kryli kraje ihriska, z centrov vznikali nebezpečné situácie. Pri prvom góle sme zle dostúpili, ale bola to pekná individuálna akcia. Postupne sme sa dostávali do hry, darovali sme však jedenástku a Bardejov zaslúžene viedol. Domáci nám darovali výhodu, no za pol hodiny sme si nevypracovali žiadnu šancu."

Jozef Kukulský (Bardejov): "Chceli sme hrať ofenzívny futbal cez čiary, tam sme silný. Úvod zápasu nám vyšiel, potom nám hostia zakúrili, s čím nie som spokojný. Dostali sme aj gól, no namotivovali sme sa a boli sme aktívny. Druhý polčas sme prvých desať minút mali tlak, potom sa hra vyrovnala. Za 23 rokov som nezažil také niečo, ako urobil Gagnon. Hráčom sa chcem ospravedlniť za jeho striedanie. Nepočítal som, že také niečo urobí. Chlapci sa dnes zomkli a zaslúžene vyhrali."

 

Partizán Bardejov - FK Poprad 2:1 (2:1)

Góly: 4. Milunovič, 42. Kuhajdík (pen.) – 19. Streňo

Zostava Bardejova: Čikoš-Pavličko – Palša, Grohoľ (85. Pyda), Kica, Gruca, Staš, Sipľak, Ivanko-Macej (6O. Gagnon), Andraščík, Kuhajdík (71. Berecký), Milunovič 

(18:55, red, foto: P. Cingeľ)

 

744
Diskusia
Pridať komentár