Zverejnili majetkové priznania. Kto z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobil v minulom roku najviac?

1263x
01. November 2021
Najviac zarobila hlava štátu

Zľava predseda parlamentu Boris Kollár, prezidentka Zuzana Čaputová a bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Foto: NR SR  
 
Z troch najvyšších ústavných činiteľov najviac v roku 2020 zarobila prezidentka SR Zuzana Čaputová. Nasleduje Igor Matovič (OĽaNO), ktorý počas minulého roka zastával funkciu predsedu vlády a najmenšie príjmy mal predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina).
 
Ako informuje teraz.sk, zárobky vyplývajú z majetkových priznaní, ktoré zverejnili na webe NR SR.
 
 
Koľko zarobila hlava štátu?
 
„Prezidentka za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2020 uviedla v priznaní príjem vo výške 157 598 eur. Iný príjem neuviedla. Hlava štátu tiež priznala nehnuteľný majetok ako rodinný dom, chatu a ornú pôdu v Pezinku. Priznala i vlastníctvo auta, úspory aj hypotekárny úver,“ uviedla tlačová agentúra.
 
Druhé miesto patrí expremiérovi Matovičovi, ktorý podľa zverejneného priznania zarobil v minulom roku 62 634 eur z výkonu verejnej funkcie.
 
„Ani on neuviedol iný príjem. Okrem toho priznal len hotovosť. V oznámení neuviedol žiaden iný hnuteľný ani nehnuteľný majetok. Neuviedol ani užívanie nehnuteľnosti vo vlastníctve inej osoby,“ informuje teraz.sk
 
Umelecké diela či chata v Rakúsku
 
Šéf parlamentu mal za rok 2020 príjmy z výkonu verejnej funkcie vo výške 37 585 eur. Kollár priznal viacero nehnuteľností, ako napríklad rodinný dom v bratislavskom Starom Meste, dom na thajskom Koh Samui, chatu v rakúskom Bergu či stavbu v Dubaji.
 
Okrem nehnuteľností priznal aj hnuteľný majetok ako zariadenie nehnuteľností, umelecké diela zberateľskej hodnoty či zbierku hodiniek a šperkov. Priznal i peniaze a vklady v bankách, ochranné známky, cenné papiere, akcie v akciových spoločnostiach či obchodné podiely v s. r. o.
(11:57, red)
Diskusia
Pridať komentár