Košické letisko hlási ďalšie tri nové letecké linky

1793x
31. Október 2021
Z košického letiska sa dostanete aj do írskej metropoly
Z Košíc do Viedne i Varšavy. Foto: Letisko Košice 
 
Zimný letový poriadok v nedeľu (31. 10.) priniesol Košiciam a východnému Slovensku hneď tri nové letecké spojenia.
 
Informovalo o tom Letisko Košice.
 
Najdlhšie očakávaná bola linka do Dublinu. Priamy let do írskej metropoly bude trvať tri hodiny a odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 19.50 hod. a v nedeľu o 14.05 hod.
 
Z Košíc do Viedne i Varšavy
 
Ďalšou novou destináciou je linka z Košíc do Viedne. Prvý let je naplánovaný na pondelok 1. novembra. Odlety budú v pondelok o 9.05 hod. a v piatok o 13.45 hod a dĺžka letu by mala trvať jednu hodinu.
 
Z Košíc sa za jednu hodinu dostanete aj do Varšavy na letisko Varšava Modlin. Prvý let je naplánovaný už na utorok 2. novembra. Odlety budú vždy v utorok o 14.40 hod. a v sobotu o 14.20 hod.
 
 
O Dublin sa snažili dlho
 
„Máme veľkú radosť z toho, že Ryanair verí v potenciál Košíc a pokračuje v pridávaní nových destinácií. Predovšetkým sa tešíme dlhodobo žiadanej linke do Dublinu. Dublin bol dlhodobo na popredných priečkach v zozname destinácií, o ktoré sme sa snažili a sme radi, že od dnešného dňa budú mať „írski Slováci“ cestu domov výrazne zjednodušenú. Zároveň vítame aj ďalšie spojenie do susedných metropol Viedne a Varšavy, ktoré takto budú dostupné aj pre cestovateľov, ktorí využívajú najmä nízkonákladové letecké spoločnosti,“ povedal Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice
 
Jason McGuinness, obchodný riaditeľ leteckej spoločnosti Ryanair sa vyjadril, že ako najväčší letecký prepravca v Európe sú nesmierne radi, že otvárajú z Košíc ďalšie tri nové letecké spojenia, a teda, že cestujúci z východného Slovenska môžu z Košíc lietať do nových destinácií.
 
Letisko zároveň pripomenulo, že naďalej sú pre všetky letecké spoločnosti v platnosti všeobecne známe pravidlá nosenia respirátorov FFP2 počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich v priestoroch terminálu letiska Košice.
(16:10, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár