V Tatrách začne platiť zimná uzávera turistických chodníkov

880x
31. Október 2021
Chodníky zatvoria už v pondelok 

Zimná uzávera potrvá do 14. júna. Ilustračná foto: pexels.com 
 
Už v pondelok 1. novembra začne vo Vysokých Tatrách platiť zimná uzávera turistických chodníkov, ktorá potrvá do 14. júna. To však neznamená, že sa na prekrásne zasnežené scenérie budeme pozerať len z údolia.
 
Informovalo o tom Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry na svojej webovej stránke s tým, že niekoľko turistických chodníkov na štíty, do sediel či na Chatu pod Rysmi bude uzatvorených, ale zvyšné trasy ostanú dostupné.
 
„Aj počas zimnej uzávery sa teda môžeme tešiť napríklad na Sedlo pod Ostrvou, Vodopád Skok, Jamské pleso, Batizovské pleso, Slavkovskú vyhliadku, Hrebienok, Biele pleso a samozrejme na dvanásť celoročne otvorených chát – Chata pod Soliskom, Majláthova chata, Horský hotel Popradské pleso, Horský hotel Sliezsky dom, Rainerova chata, Bilíkova chata, Zbojnícka chata, Zamkovského chata, Téryho chata, Skalnatá chata, Chata Plesnivec alebo Chata pri Zelenom plese nazývaná aj Brnčalka,“ povedalo združenie.
 
 
Buďte opatrní
 
Zimná turistika však nie je len o nádherných výhľadoch a krásnych mrazivých scenériách, ale aj o opatrnosti, výstrahách a plánovaní.
 
„Netreba zabudnúť na bezpečnú obuv, mačky, teplé oblečenie, teplý nápoj, poistenie na hory, informácie o počasí a z obávaného výšľapu sa stane nezabudnuteľný a dobre zvládnutý zážitok,“ upozorňuje združenie.
 
Združenie zároveň dodalo, že od 1. novembra je okres Poprad spoločne s Vysokými Tatrami v čiernej farbe, čo napríklad znamená, že ubytovanie bude možné len v rámci práce alebo karanténne, reštaurácie budú otvorené cez okienko a wellness nebude dostupný vôbec.
 
Obmedzenia sa však na pobyt v prírode nevzťahujú.
 
Ďalšie informácie nájdete NA: 
(13:45, red) 
Diskusia
Pridať komentár