Úsmev ako dar sa pustil do boja s hazardom. V Košiciach spustili petíciu

574x
31. Október 2021
Víta to cirkev aj košický magistrát

Potrebujú vyzbierať tisíc podpisov. Ilustračná foto: pexels.com
 
Hazard v Košiciach stále nedostal stopku. Kým viaceré slovenské mestá ho už zakázali, metropola východu sa k ním ešte nepridala. Do boja s týmto neduhom sa pustila organizácia Úsmev ako dar, ktorá spustila petíciu za zrušenie hazardu v meste.
 
„Vzhľadom na negatívny spoločenský dopad hazardných hier obyvateľov mesta Košice, žiadame mesto Košice a jeho predstaviteľov, teda primátora mesta Košice a Mestské zastupiteľstvo v Košiciach, aby v maximálnej miere využili zákonné kompetencie mesta a urobili všetky kroky potrebné pre prijatie všeobecne záväzného nariadenia, ktorým budú hazardné hry na území mesta Košice zakázané v rozsahu, ktorý zákon mestu Košice umožňuje,“ uviedla organizácia Úsmev ako dar na svojej webovej stránke.
 
 
Podpora od cirkvi
 
Túto iniciatívu víta nielen košický rímskokatolícky arcibiskup Bernard Bober a košický gréckokatolícky arcibiskup Cyril Vasiľ, ale aj mnohé pomáhajúce subjekty na území nášho mesta.
 
Sú však sklamaní z postojov niektorých poslancov a starostov, ktorí predložený návrh nepodporili, a nedali ani šancu otvoriť diskusiu na úrovni mestských častí.
 
Preto sa rozhodli pomôcť tejto myšlienke a vstúpiť do občianskej iniciatívy petíciou.
 
 
Tisíc podpisov
 
Petičný výbor v piatok (29. 10.) spustil petíciu na území mesta, a to vydaním sto kusov podpisových hárkov, ktorý každý z nich obsahuje 24 riadkov na vyjadrenie súhlasu s petíciou občanov s trvalým pobytom na území mesta Košice vo veku nad 18 rokov.
 
Už v nedeľu 7. 11. budú pred košickými kostolmi dobrovoľníci, ktorí oslovia ľudí po svätej omši o písomnú podporu.
 
Do 17. novembra potrebujú vyzbierať tisíc podpisov, aby sa hazardom mohli zaoberať mestskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
 
Ako pre TASR uviedol, hovorca mesta Košice Vladimír Fabian, túto iniciatívu víta aj košický magistrát, keďže súčasné vedenie mesta sa snaží presadzovať diskusiu o zákaze hazardu. „Mesto dlhodobo rieši tento problém. Vítame túto občiansku iniciatívu, ak nazbierajú dostatok podpisov, MsZ sa tým bude musieť zaoberať,“ dodal Fabian.
(11:15, red)
Diskusia
Pridať komentár