Nehoda na východe: Do cyklistu narazilo auto, ťažko sa zranil

607x
29. Október 2021
Vodič auta sa nezranil

Cyklista utrpel pri nehode ťažké zranenia. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (29. 10.) večer medzi obcami Ždaňa a Nižná Myšľa. Auto tam narazilo len do 25-ročného cyklistu, ktorý sa pri nehode ťažko zranil.
 
Informovala o tom košická polícia na svojej facebookovej stránke.
 
 
Išiel po nesprávnej strane
 
„Vo štvrtok večer viedol 42-ročný muž z okresu Košice-okolie motorové vozidlo značky Škoda, po ceste od obce Ždaňa smerom na obec Nižná Myšľa, pričom na rovnom úseku cesty pred obcou Nižná Myšľa, pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovania situácie v cestnej premávke narazil prednou pravou časťou vozidla do 25-ročného cyklistu, ktorý viedol bicykel po nesprávnom okraji vozovky a bez dostatočných reflexných prvkov,“ vysvetlila polícia. 
 
Pri dopravnej nehode utrpel cyklista podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia, s pravdepodobnou dobou liečby nad 42 dní.
 
K zraneniu vodiča motorového vozidla nedošlo.
 
Cyklista išiel po nesprávnom okraji vozovky a bez reflexných prvkov Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U cyklistu bol nariadený odber biologického materiálu na zistenie požitia alkoholických nápojov.
 
Polícia zároveň dodala, že nehoda je v štádiu vyšetrovania a v súvislosti s uvedenou udalosťou začal poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.
(13:15, red)
Diskusia
Pridať komentár