Košická univerzitná nemocnica sa púšťa do opravy svojich ciest

617x
29. Október 2021
Cesty okolo nemocnice sú v katastrofálnom stave 

Opravy ciest a nový asfaltový koberec bude stáť nemocnicu vyše 65-tisíc eur. Foto: UNLP
 
Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice bude od soboty (30. 10.) popoludnia rekonštruovať cesty v areáli na Triede SNP.
 
„Začíname obnovovať 2,6 km ciest, ktoré sú v mimoriadne zlom stave. Ide o cesty okolo lôžkového monobloku a tiež polikliniky. Ide o sériu investícií, ktoré nemocnica nevyhnutne potrebuje,“ povedal generálny riaditeľ UNLP Košice Ján Slávik.
 
 
Do nemocnice sa neinvestovalo roky
 
V UNLP len pred časom uzavreli v areáli most, ktorý spája objekty nemocnice na Triede SNP s areálom na Ipeľskej ulici a vedie ponad mimoriadne vyťaženú štvorprúdovú cestu a električkovú trať. Krátko na to, kvôli mimoriadne zlému technickému stavu, nemocnica uzavrela aj kryté parkovisko pod rondelom a tiež plochu pre peších chodcov pred poliklinikou.
 
Do objektov a areálu druhej najväčšej slovenskej nemocnice sa podľa Slávika neinvestovalo roky, v niektorých prípadoch desaťročia.
 
„Drobné údržby nemohli zachovať majetok v dobrom stave a výsledok dnes vidia naši zamestnanci, pacienti, návštevníci,“ povedal generálny riaditeľ.
 
 
Práce na obnove ciest v areáli nemocnice na Triede SNP začnú už túto sobotu a budú pokračovať cez víkend a nasledujúce dni.
 
Opravy ciest a nový asfaltový koberec zabezpečí spoločnosť Cesty Košice a hodnota zákazky, ktorú nemocnica vybrala vo verejnom obstarávaní, je vyše 65-tisíc eur.
 
„Našim cieľom je, aby boli cesty na Triede SNP opravené čo najskôr, aby sa situácia čo najmenej dotkla pacientov a zamestnancov. Vopred ich prosíme o trpezlivosť, pracujeme na zlepšení prístupu do nemocnice práve pre nich,“ uzavrel Slávik.
 
Cestujte radšej MHD
 
Ako uviedla hovorkyňa UNLP Monika Krišková, nemocnica odporúča všetkým, aby využívali v čase obmedzení vstupu na parkovisko UNLP najmä MHD.
 
„Parkovať za menšiu úhradu je možné aj na parkoviskách neďalekých zdravotníckych zariadení, ktoré sme o situácii tiež informovali. Prosíme však pacientov a návštevníkov nemocnice, aby prišli na objednané vyšetrenia, či zdravotné prehliadky v predstihu,“ dodala hovorkyňa.
(9:00, red)
Diskusia
Pridať komentár