Košický sprejer má po umení. Skončil v rukách mestskej polície

585x
29. Október 2021
Sprejer sa pri zákroku zranil

Policajti museli použiť aj donucovacie prostriedky. Ilustračná foto: pexels.com
 
Košickej mestskej polícii sa podarilo chytiť ďalšieho sprejera. Ten vyčíňal vo štvrtok (28. 10.) v skorých ranných hodinách v mestskej časti Starého Mesta.
 
Informovala o tom Mestská polícia Košice na svojej facebookovej stránke.
 
 
Dal sa na útek
 
„Vo štvrtok o 2:29 hod. sporozorovala hliadka pohotovostnej ochrannej jednotky (POJ) Mestskej polície Košice vo výklenku vchodu muža, ktorý niečo písal na stenu vchodu do jednej z prevádzok. Akonáhle muž spozoroval hliadku, dal sa okamžite na útek. Policajti neváhali a muža začali prenasledovať na služobnom aute, avšak prenasledovaná osoba na výzvy policajtov nereagovala a pokračovala v úteku,“ vysvetlila mestská polícia.
 
Policajti nakoniec sprejera dostihli na križovatke ulíc Hlavná – Bačíkova, kde ho aj zadržali.
 
Sprejer sa pri zákroku zranil
 
Počas zadržania bol však muž agresívny, kládol aktívny odpor a opakovane sa pokúsil o útek. Z tohto dôvodu boli voči nemu použité donucovacie prostriedky.
 
„Počas zadržania sa muž zranil, avšak poranenie si spôsobil sám, pretože sa neustále hádzal na zemi – dlažbe. Lekárske ošetrenie odmietol a celú dobu zadržania bol veľmi agresívny a vulgárny na policajtov,“ dodal polícia.
 
Nakoľko došlo k podozreniu zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci, bol muž po zadržaní odovzdaný príslušníkom Policajného zboru Slovenskej republiky.
(8:07, red)
Diskusia
Pridať komentár