Cestári z Košického kraja sa už pripravujú na zimu

280x
28. Október 2021
O zimnú údržbu sa bude starať takmer 100 strojov

Správa ciest KSK má naskladnených takmer 11-tisíc ton posypového materiálu. Ilustračná foto: KSK
 
Prípravy na nadchádzajúcu zimnú údržbu ciest v Košickom kraji vrcholia. Oficiálne sa začne 1. novembra a Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v nepretržitej pohotovosti až do konca marca.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, krajskí cestári zabezpečia údržbu na 1 908 kilometrov ciest II. a III. triedy. Starať sa budú aj o cesty I. triedy v okresoch Michalovce, Rožňava, Trebišov a na niektorých úsekoch v okrese Košice-okolie celkovo v dĺžke 287 kilometrov na základe predĺženej zmluvy so Slovenskou správou ciest a Národnou diaľničnou spoločnosťou.
 
 
Takmer 100 strojov
 
„V týchto dňoch prebieha naskladňovanie posypového materiálu na piatich strediskách krajskej správy ciest a príprava techniky. Vozidlá budú prestavané z letných na zimné tak, aby boli pripravené na najbližšie sneženie či námrazy. Na zásahy v prípade príchodu zimného počasia má Správa ciest KSK aktuálne pripravených 61 sypačov, 22 traktorov s radlicami, 11 kusov špeciálnej techniky a pri práci cestári využijú aj 26 nakladačov,“ uviedla hovorkyňa.
 
Aktuálne má krajská správa ciest naskladnených takmer 11-tisíc ton posypového materiálu. Ten sa bude počas zimy priebežne dopĺňať.
 
Zásahy cestárov budú počas zimnej údržbe riadené z centrálneho informačného dispečingu Správy ciest KSK a piatich miestnych dispečingov. Nahlásiť úsek, ktorý je potrebné upraviť, môže aj verejnosť, a to na adrese dispecing@scksk.sk.
(14:12, red, KSK)
Diskusia
Pridať komentár