Koronavírus na košických školách: Situácia sa zhoršila, museli zatvoriť aj jedáleň

414x
27. Október 2021
V karanténe je 650 žiakov

COVID-19 aktuálne evidujú u 29 žiakov a piatich zamestnancov. Ilustračná foto: Freepik
 
Pandemická situácia sa na košických školách v porovnaní s minulým týždňom znovu zhoršila. COVID-19 aktuálne evidujú u 29 žiakov a piatich zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.
 
Informovalo o tom mesto Košice na svojej webovej stránke a uviedlo, že na Základnej škole (ZŠ) Tomášikova museli dokonca od začiatku tohto týždňa odstaviť celú školskú jedáleň.
 
„Tak ako v celom meste aj v našich školách začali v posledných dňoch pribúdať novoinfikovaní žiaci a zamestnanci. Tento týždeň muselo napríklad ísť do karantény 120 žiakov v piatich triedach na ZŠ Laca Novomeského a tri triedy zo ZŠ Požiarnicka. V ich prípade to bolo len 69 žiakov, keďže na ďalších 10 zaočkovaných deviatakov sa vzťahovala výnimka,“ skonštatovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.
 
 
V karanténe je 650 žiakov
 
Lopušniaková zároveň uviedla, že na ZŠ Fábryho im za posledné dva dni nahlásili päť infikovaných žiakov v štyroch triedach a dvoch zamestnancov.
 
„Celkovo evidujeme na našich školách 650 žiakov v 25 triedach, ktorí museli ísť do karantény a prešli tak na on-line výučbu. Karanténa sa týka aj štyroch pedagogických zamestnancov, ktorí doposiaľ nevyužili možnosť nechať sa zaočkovať. Verím, že nadchádzajúce jesenné prázdniny aspoň o niečo zmiernia nárasty počtov infikovaných žiakov a zamestnancov,“ dodala Lopušniaková.
(18:38, red, Mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár