Na košické cesty vyrazí špeciálny havkobus

640x
27. Október 2021
Prvú zastávku bude mať na Jazere

Vyzbierané darčeky budú odovzdané do útulkov. Ilustračná foto: pexels.com
 
Pomaly, ale isto prichádza chladné počasie, ktoré je veľkou skúškou aj pre nechcené zvieratká. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK), sa preto rozhodol zorganizovať zaujímavú akciu, ktorou chce pomôcť opustením psíkom.
 
„Havkobus zájde od 2. do 11. novembra do vybraných mestských častí, vyzbiera potrebné veci a odtiaľ ich odnesie do útulkov Malá farma - Košice , Útulok UVP Košice , OZ Východoslovenské labky a OZ Psy ulice,“ uviedol košický dopravný podnik.
 
Prvú zastávku bude mať v mestskej časti Košice – Nad Jazerom už 2. novembra medzi 15.00 – 18.00 hod. na parkovisku pred predajňou Kaufland Napájadlá 1/D.
 
 
Ako viete pomôcť?
 
- prispieť môžete nepotrebným oblečením, dekami, plachtami, uterákmi, paplónmi, kobercami všetkým tým, čo štvornohých miláčikov zahreje,
 
- pomôže aj krmivo. Vítané sú ryža, cestoviny či ovsené vločky,
 
- pomôcť môžete aj dezinfekčnými prostriedkami, latexovými rukavicami, obojkami, vodítkami, šampónmi a prostriedkami na odblšenie.
 
Dopravný podnik zároveň uviedol, že prispieť môžete aj ľubovoľnou finančnou čiastkou. Peniaze od vás priamo na mieste prevezme zamestnanec DPMK.
 
Havkobus zastaví aj v ďalších košických mestských častiach. 
 
Foto: FB/DPMK
 
(16:05, red)
Diskusia
Pridať komentár