VIDEO | Jak śe mace? Ľudová hudba Stana Baláža prichádza s novým videoklipom

2312x
22. Október 2021
Z prostredia Bardejova
Pozrite si nový videoklip 
 
Hudobný svet je zase o niečo bohatší, Ľudová hudba Stana Baláža uviedla do života nový videoklip, ktorého časť sa natáčala práve v Bardejove.
 
Nový klip Ľudovej hudby Stana Baláža nesie príznačný názov, ktorý je možno jednou z najčastejších otázok na svete. Vo svetových jazykoch znie určite povedome – „How are you?“, „Wie geht es?“, „Как дела?“ alebo „Cómo estás?"
 
V šarištine znie pôvabne a so slovanským šarmom „Jak śe mace?“ Ak už odpovedáte na túto otázku akokoľvek, vždy je prejavom istej empatie a záujmu o človeka. Na prvý pohľad banálna až zdvorilostná veta však môže v sebe ukrývať nevídané posolstvá. Čo ak by sme si ju položili sami sebe? Zastavíme sa a bilancujeme. Zrazu sme na pomyselnej časovej osi. Putujeme? Kráčame? Alebo sa len tak ponevierame v súčasnom hektickom svete?
 
Naše vnútorné ja sa zrazu ozýva. Spomenieme si na všetky túžby, sny, lásky a priateľstvá. Uvedomujeme si odkiaľ sme prišli, kde sú naše korene a čím všetkým je ovplyvnená naša identita . Nie je to len emócia alebo myšlienka, ale náš komplexný hlas vyvierajúci z hĺbky duše. Vtedy je najdôležitejšie povedať si „mám sa fajn a všetko bude v poriadku!“
(14:22, S. Baláž)
 
Diskusia
Pridať komentár