Bardejovskí modelári si z Majstrovstiev sveta v raketovom modelárstve doniesli 16 medailí

1268x
14. Október 2021
Buzau 2021
Úspešná slovenská výprava
  
Slovenská reprezentácia v zložení 6 juniorov a 9 seniorov sa zúčastnila na Majstrovstvách sveta v raketovom modelárstve v rumunskom meste Buzau.
 
Bardejovských modelárov reprezentovali za Združenie Bardejovských modelárov a CVČ pri základnej škole pod Vinbargom Marko Juročko, Tomáš Sokol a vedúci modelárskeho krúžku Ing. Vladimír Švec.
 
Súťaže sa zúčastnili aj bývalý odchovanec krúžku Maroš Fecek a rodený Bardejovčan Ing. Marián Greš trvale žijúci v meste Zlín na Morave.
 
Slovenská výprava bola úspešná, a tak sme domov doniesli celkom 16 medailí, z toho:
  • Juniori 9 medailí: jednotlivci 1 zlatú, 2 strieborné a 4 bronzové, družstvá 1 striebornú a 1 bronzovú),
  • Seniori 7 medailí: jednotlivci 2 zlaté a 1 striebornú, družstvá 2 strieborné a 1 bronzovú,
Konkrétne Marko Juročko a Tomáš Sokol obsadili v družstvách 3. miesto (bronzovú medailu) v kategórii S3A padák, Maroš Fecek 2. miesto (striebornú medailu) v kategórii S1B raketa výška a 3. miesto v kategórii S8D raketoplán. Ing. Marian Greš získal 1. miesto a titul majstra sveta pre rok 2021 v najzložitejšej kategórii S7 Makety skutočných rakiet.
 
Všetkým členom reprezentácie gratulujeme a prajeme veľa športových úspechov. Ďakujem taktiež Mestu Bardejov, ktoré nám prispelo na samotnú prípravu a výjazd na Majstrovstva sveta v rumunskom Buzau.
(9:14, V. Švec)
 
Diskusia
Pridať komentár