Kemp Partizána Bardejov teší deti i rodičov už tretí rok

70x
19. Júl 2015

Kemp Partizána Bardejov teší deti i rodičov už tretí rok 

11222702_1118336031514300_5284793171370340518_n.jpg

Začiatok prázdnin patril kempu

 

Tridsaťsedem detí absolvovalo prvý týždeň futbalového kempu Partizána Bardejov. Už tretí rok po sebe sa Partizán rozhodol pomôcť rodičom svojich prípravkárov s deťmi cez prázdniny. Malí futbalisti v Bardejove začínajú so športovou  prípravou už vo veku 5 či 6 rokov. To vyžaduje úzku spoluprácu s rodičmi. Tí musia malého futbalistu dopraviť na tréning i z tréningu a často s ním tam aj ostávajú. To vyžaduje  veľa času aj obetavosti, a tak sa im oddiel rozhodol aspoň týmto spôsobom odvďačiť. A keďže v Partizáne sa o mládeži iba nerozpráva, ale sa pre ňu aj niečo robí, Partizán poskytol pre kemp priestory, techniku, športové pomôcky, ihriská i kúpalisko.

Marián Kurty – manažér Partizána pre mládež: „Dušou kempu je od prvého ročníka naša trénerka Danka Stoláriková. Danka dokáže deti zaujať a za akýchkoľvek podmienok vytvoriť zaujímavý program, takže problémom nie je ani zlé počasie. Druhá pani učiteľka v realizačnom tíme, Slávka Muzeláková, sa stará o voľnočasové aktivity. Rovnako ako Danka Stoláriková to s deťmi vie a vďaka nim to tréneri Peter Frický a Peter Cingel to majú jednoduchšie.  Ich úlohou je viesť športovú prípravu. Danka Stoláriková je bývalou majsterkou Slovenska v gymnastike, a tak okrem  futbalovej prípravy majú deti aj kvalitnú prípravu pohybovú.“

Kemp nie je tak celkom futbalový a od typicky futbalových sa líši tým, že sa deťom poskytuje viac priestoru aj na iné hry a aktívny oddych. Prvoradé je však urobiť nádejným futbalistom pekné prázdniny.

Program prvého týždňa deti zaujal. Nechýbal im mobil, počítač, ani internet. Aktivity v podobe futbalu, kúpaliska, návštevy ZOO v Košiciach, ale aj detského  dopravného ihriska, či maľovania na kamene potešili. Najväčším ťahákom však bol zápas s brankárkami ženských futbalových reprezentácií Slovenska. Aby bol zápas vyrovnanejší, dievčatám na zelenom koberci pomohli aj srbský  legionár hrajúci vo farbách Partizána, Marko Milunovic, a bardejovský odchovanec, mládežnícky reprezentant Slovenska, hráč talianskej Catanie Calcio, Dávid Berežný. Dievčatám i pánom futbalistom treba poďakovať, po počiatočných rozpakoch si našli k deťom cestu, nechýbala autogramiáda i spoločný víťazný pokrik po zápase, ktorý mimochodom, najmä zásluhou dievčat i oboch  futbalistov, vyhrali „kempisti“.

V kempe sa zišli deti od šiestich do dvanástich rokov. To však nebol žiaden  problém. Vzájomne sa poznajú, a tak tí veľkí pomáhali mladším bez toho, aby ich k tomu niekto vyzval.

K najmenším účastníkom patril Rafael Hajgajda. Kvôli zdravotným problémom si do lopty dlho nekopol, a preto kempu nemohol dočkať. „Keď som mal ísť do kempu prvý deň, veľmi som sa tešil. V noci som sa niekoľkokrát zobudil, aby som nezaspal. Našiel som tu veľa kamarátov.“

Naopak Alex Kuľka patril k najstarším deťom. Pri hodnotení bol oveľa  stručnejší: „Takto si predstavujem prázdniny,“ zhodnotil Alex svoj pobyt v kempe Partizána.

 

Spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk týmto ďakuje Petrovi Cingeľovi za poskytovanie fotografií z futbalového klubu Partizán Bardejov počas celej sezóny 2014/2015. Ďakujeme!

 

(15:45, S. Muzeláková, foto: P. Cingeľ) 

738
Diskusia
Pridať komentár