Máte tip na najškaredšie miesto Bardejova? Nominujte ho v súťaži Bodliak mesta

3078x
12. Október 2021
Udeľovanie tejto ceny dokázalo pozitívne ovplyvniť niekoľko zmien
Fontána v Promenádnom parku získala Bodliak mesta v roku 2007, dnes vyzerá úplne inak
 
Leží vám v žalúdku nejaký kút mesta, ktorý by si zaslúžil revitalizáciu? Komunitná nadácia Bardejov prijíma nominácie na „Bodliak mesta“.
 
Udeľovanie tejto ceny už dokázalo pozitívne ovplyvniť niekoľko zmien v Bardejove. Aj vaša nominácia sa môže premeniť na pýchu mesta. Svoju nomináciu môžete posielať emailom na knbj@bardejov.sk alebo v správe na FB do 14. októbra.
 
Reštrikčná súťaž na vyhľadávanie takzvaných hyzdičov mesta je súčasťou programu Čistý Bardejov. Vyhodnotený najväčší hyzdič získava každoročne putovnú cenu Bodliak mesta.
 
Za rok 2020 toto ocenenie získala, na základe on-line hlasovania verejnosti z 9 „kandidátov – hyzdičov“ zanedbaná fontána v Bardejovských Kúpeľoch – pred Strediskom obchodu a služieb. Jej vlastníkom sú Bardejovské kúpele, a.s.
 
 
 
Na 2. mieste skončil bývalý liečebný dom DUKLA – vlastník Bardejovské Kúpele, a.s. a 3. miesto získal chátrajúci objekt – bývalé Flamingo na Vinbargu. Vlastníkom je – SCOMA, a.s.
 
Čistý Bardejov 
 
Cieľom programu Čistý Bardejov je podpora akýchkoľvek občianskych aktivít zameraných na skvalitnenie životného priestoru v mieste bydliska, verejných priestranstiev a taktiež v okolí objektov organizácií. Taktiež na podporu aktivít, aj podnikateľských, ktoré podstatne znížia tvorbu odpadov.
 
Žiadateľ môže získať grant do výšky 600 €, pričom vzhľadom na systém pomerného financovania projektov prispieva 10 % priamych finančných nákladov a 20 % nefinančných nákladov z rozpočtu projektu (dobrovoľnícka práca, materiál a pod.)
(14:03, red, KNBJ)
 
Diskusia
Pridať komentár