Hodiny pre seniorov sa od dnešného dňa rušia

2029x
11. Október 2021
 Zmeny od 11. októbra
V čase od 9:00 do 11:00 už obmedzenia neplatia  
 
Dnes vstúpili do platnosti nové vyhlášky, hodiny vyhradené pre seniorov a osoby ZŤP sa rušia.
 
Takzvané seniorské hodiny mali doteraz vyčleniť v bordových a čiernych okresoch v režime „základ“. Konzílium odborníkov spolu s ÚVZ SR pristúpilo k zrušeniu hodín pre seniorov z pragmatických dôvodov. Ako uviedli, jeden z nich bol, že seniori ich využívali málo, toto opatrenie tak v konečnom dôsledku prevádzky neprimerane zaťažovalo a bolo to neefektívne.
 
Rezort zdravotníctva však zdôrazňuje, že naďalej platí povinnosť prevádzok dodržiavať súbor mnohých protiepidemických opatrení na zníženie šírenia nákazy, ktoré im vyplývajú z platných vyhlášok.
 
Fungovanie prevádzok 
 
Pri vstupe do danej prevádzky je povinné zvoliť si režim, mať o tom na viditeľnom mieste oznámenie a zabezpečiť vstup do priestorov len účastníkom v zvolenom režime (základ, OTP, kompletne zaočkovaní).
 
Ako uvádza ministerstvo zdravotníctva režim nemusia vyznačovať napríklad potraviny, drogérie, lekárne, očné optiky a predajne zdravotníckych pomôcok, kúpele poskytujúce procedúry na základe návrhu lekára, predajne novín a tlačovín, predajne s krmivom pre zvieratá a veterinárne ambulancie, knižnice, čerpacie stanice, opravovne a servis elektroniky strojov či služby STK a emisnej kontroly.
(8:50, red, MZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár