Práce na úseku okresná hranica Svidník – Mičakovce sú v plnom prúde

722x
08. Október 2021
Zrekonštruuje sa 1,646 km úsek
Počas realizácie stavebných prác platia na danom úseku dopravné obmedzenia 
 
Rekonštrukcia na nevyhovujúcom úseku cesty v okrese Svidník postupuje podľa plánu. Vodiči musia rešpektovať dopravné obmedzenia.
 
Rekonštrukčné práce na 1,646 km úseku okresná hranica Svidník – Mičakovce pokračujú. Od konca mája, kedy sa na úseku začalo pracovať, sa vymenilo podložie na ceste II. triedy, tiež sa zrealizoval mikropilót a urobila pokládka podkladného betónu. Zároveň sa zrealizovali práce na dvoch mostných objektoch.
 
Cestári vymenili konštrukčnú vrstvu vozovky, urobili montáž prefabrikovaných ríms mosta a zrealizovali odtrhové skúšky. Na druhom mostnom objekte okrem iného zhotovili izoláciu pod rímsou a na boku nosnej konštrukcie mosta, taktiež zrealizovali spätný zásyp prechodových oblastí štrkodrvinou, aplikovaním geotextílie a tesniacej fólie.
 
Počas realizácie stavebných prác platia na danom úseku dopravné obmedzenia v podobe čiastočnej uzávery cesty. Doprava je regulovaná prenosným dopravným značením a signalizačným zariadením. Účastníci cestnej premávky musia počítať aj so zníženou povolenou rýchlosťou 30 km/h. Rekonštrukčné práce s predpokladaným nákladom stavby viac ako 814-tisíc eur by mali byť hotové na jeseň roku 2022.
(15:12, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár