VIDEO | ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove súčasťou unikátneho medzinárodného projektu

1457x
08. Október 2021
Štvrté stretnutie v online forme
Pozrite si videoreportáž  
 
Empatia – cesta k človeku. Dvojročný medzinárodný projekt pokračuje na Základnej škole s materskou školou pod Vinbargom aj v novej školskej sezóne. Ďalšie stretnutie partnerov zo štyroch európskych krajín sa nieslo v znamení bohatých sprievodných aktivít vo virtuálnom priestore.
 
„Každý deň mal svoju centrálnu tému. V pondelok sme sa venovali dištančnej výučbe z hľadiska empatie – ako to prebiehalo v Macedónsku, Turecku, na Slovensku, v Poľsku. Ako sa žiaci cítili, ako ich to obmedzilo v rodinnom, školskom živote, v živote s kamarátmi. V utorok bola centrálna téma kultúrne dedičstvo, tam predstavil každý štát svoje dedičstvo formou prezentácie. Streda bola zase hudobná, prezentovali sa živé tradičné nástroje. My sme prezentovali fujaru, potom píšťalu dvojačku a koncovku. Zabezpečil nám to pán Dušan Rohaľ zo Súkromnej ZUŠ-ky v Bardejove, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. V závere týždňa bol feedback, teda spätná väzba“ uviedol učiteľ anglického jazyka Ján Šoltés, ktorý je súčasťou projektu.
 
„Prvé stretnutie bolo u nás na Slovensku a prebiehalo prezenčne, čiže sa ho zúčastnili všetky krajiny. To sme ešte netušili, čo všetko nás čaká, aké problémy nastanú pri tých projektových stretnutiach. Našťastie sme sa zdokonalili po technickej stránke, nielen v tom projekte, ale aj celkovo v škole, tie stretnutia sa vlastne uskutočňujú online,“ uviedla riaditeľka školy Milena Kravcová.
 
Štvrté stretnutie sa realizovalo prostredníctvom platformy ZOOM, zúčastnili sa ho štyria pedagógovia a desať žiakov.
 
V decembri ich čaká Turecko
 
„Určite sa mi viac páčilo, keď sme boli v škole, mali sme tu viac kontakt s učiteľmi a žiakmi. Keď sme boli pri počítačoch, tá komunikácia nebola až taká,“ uviedol účastník projektu a žiak deviateho ročníka Jakub Tarnovský.
 
„V škole som bola v stredu a to bol jediný deň, ktorý som si fakt veľmi užila. Chcela by som si ešte niečo také zopakovať,“ uzavrela účastníčka projektu a žiačka ôsmeho ročníka Laura Palšová.
 
„Ja by som našim žiakom poprial hlavne to, aby mali možnosť do krajín reálne vycestovať, lebo to je gro tých Erasmus projektov. Keď žiak vycestuje, je ubytovaný v rodine, stravuje sa tam, komunikuje aktívne v anglickom jazyku,“ uzavrel Šoltés.
 
Škola verí, že sa pandemická situácia zlepší. V decembri 2021 je totiž na programe piate, posledné stretnutie projektových partnerov v Turecku.
(14:06, red)
Diskusia
Pridať komentár