VIDEO | ZŠ na Wolkerovej s významnou cenou od Európskej komisie

2149x
01. Október 2021
Ocenenie EITA
 Pozrite si videoreportáž
 
Do digitálneho vyučovania sa naplno ponorili ešte predtým, než ich k tomu priviedli pandemické okolnosti. Základná škola na Wolkerovej ulici v Bardejove sa môže pochváliť prestížnym ocenením. Unikátna výučba im totiž priniesla ovocie v podobe Slovenskej Európskej ceny za inovatívne vzdelávanie (EITA).
 
„Naši žiaci sa učili anglický a nemecký jazyk za pomoci online aplikácií, stretávali sa so svojimi partnermi z Grécka, Talianska, Turecka a Poľska, učili sa rôzne témy. Dnes je to samozrejmosťou, no v roku 2019, keď projekt končil, sme ešte nemali poňatia o tom, že niekedy budeme vo vyučovaní používať nejaký Zoom alebo online aplikácie,“ uviedla koordinátorka Erasmus projektov Soňa Sosenková.
 
Takzvaná EITA predstavuje ocenenie, ktoré vyzdvihuje vynikajúce vyučovacie postupy implementované v rámci programu Erasmus+, oceňuje inšpiratívnu prácu učiteľov, škôl a ich výnimočný prínos do vzdelávania.
 
„Počas realizácie projektu naši žiaci mali možnosť aj vycestovať. Boli sme na Sicílii, kde žiaci mali možnosť vidieť sopku Etna, ďalej sme boli v gréckych Aténach, aj v Poľsku,“ priblížila Sosenková.
 
Unikátna zbierka hier a kvízov 
 
Počas dvoch rokov vytvorili veľkú zbierku online gramatických kvízov a hier, ktoré mohli žiaci využívať aj v rámci dištančného vyučovania. V súčasnosti škola ukončuje projekt K1, ktorý sa sústredí na vzdelávanie zamestnancov školy.
 
„Spolu sme mali vypracované 3 Erasmus projekty, dva projekty boli zamerané na mobilitu zamestnancov a ten posledný, ktorý ocenili, bol zameraný na žiacke krátkodobé výmeny,“ doplnila Sosenková.
 
Škola chce v realizácii nových výziev pokračovať aj naďalej – na stole je nový Erasmus projekt, ktorý by mohol priniesť ďalšie medzinárodné dobrodružstvá.
(14:00, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár