Očkovanie proti koronavírusu na východe krajiny pokračuje aj počas nastávajúceho víkendu

1873x
01. Október 2021
Vakcinácia z ulice bola úspešná
Jednodávkovú vakcínu Janssen vám v nedeľu podajú aj v OC EPERIA a OC MAX 
 
Záujem o jednodávkovú vakcínu Janssen podanú „z ulice“ pretrval aj počas uplynulého víkendu. Túto službu v sobotu a nedeľu využilo v Humennom spolu 299 ľudí.
 
V réžii Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pokračovalo i očkovanie v obchodných centrách, kde sa počas nedele vyočkovalo spolu až 512 vakcín proti koronavírusu.
 
Očkovanie z ulice v Humennom jednodávkovou vakcínou Janssen, ktoré je realizované v spolupráci Prešovského samosprávneho kraja a mesta Humenné, prebiehalo tento víkend počas soboty 25. septembra a v mierne skrátenom režime tiež v nedeľu 26. septembra. Očkovací tím PSK pred zimným štadiónom na Chemlonskej ulici očkoval v samostatnom stane a za priaznivého počasia, čo sa podpísalo aj pod celkové čísla zaočkovaných.
 
V sobotu ich bolo 163 a v nedeľu 136, pričom boli medzi nimi aj skupiny imobilných ľudí, pre ktorých bola v súčinnosti so Slovenským Červeným krížom – územný spolok Humenné zabezpečená bezplatná preprava na miesto očkovania. Spolu sa tak v Humennom tento víkend podalo 299 vakcín proti koronavírusu.
 
Spolu s pilotným očkovaním spred dvoch týždňov bolo pred zimným štadiónom zaočkovaných už 756 záujemcov. Uplynulú nedeľu 26. septembra sa znovu očkovalo aj v obchodnom centre Eperia Shopping Mall v Prešove, kde vakcínu dostalo 303 záujemcov. V ten istý deň sa do obchodného centra Max Poprad prišlo zaočkovať 209 záujemcov.
 
 
 
Očkovanie na počkanie
 
Posledné čísla zaočkovaných prostredníctvom očkovacej služby PSK naznačujú rastúci záujem o vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Obyvatelia kraja využívajú možnosť rýchleho zaočkovania na počkanie najmä v súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou spojenou s pandémiou koronavírusu a za účelom dochádzania do zamestnania za hranice Slovenska. Prešovská župa preto plánuje v očkovaní v obchodných centrách aj z ulice v Humennom pokračovať tiež nadchádzajúci víkend, pričom v teréne - priamo v obciach či firmách bude aj mobilná jednotka.
 
V Humennom by malo byť očkovanie realizované znovu na frekventovanej Chemlonskej ulici vedľa známeho nákupného parku. Z priestorov pred zimným štadiónom by sa však očkovanie z dôvodu príchodu chladnejších dní malo presunúť už do interiéru. Konkrétne by malo byť realizované v priestoroch Mestskej športovej haly na Chemlonskej 7, situovanej v blízkosti štadióna.
 
Župa pre imobilných záujemcova aj tentoraz plánuje zabezpečiť bezplatnú prepravu na očkovanie v spolupráci so Slovenským Červeným krížom - územný spolok Humenné.
 
Jednodávkovú vakcínu Janssen vám v nedeľu podajú aj v OC EPERIA a OC MAX, a to od 10.00 do 18.00 hodiny.
(13:44, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár